eGospodarka.pl

eGospodarka.plTematy › pieczywo
  • Dlaczego chleb w Polsce drożeje?

    Dlaczego chleb w Polsce drożeje?

    12:42 16.08.2021

    Chleb w Polsce drożeje. To efekt bardzo wysokich cen zbóż na rynkach światowych. W połowie sierpnia br. pszenica jest o 30-35% droższa niż rok temu. Historycznie to najwyższy poziom cen na polskim rynku notowany w okresie żniw. Wyliczany przez Organizację Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) indeks światowych cen żywności wzrósł ... WIĘCEJ

    Tematy: chleb, produkty spożywcze, pieczywo, ceny zboża
  • Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    00:25 11.03.2021

    ... , kiedy Polacy robili zapasy artykułów spożywczych w obawie o skutki lock-downu. Z kolei osłabienie sprzedaży detalicznej, które nastąpiło w kwietniu, negatywnie wpływało również na pieczywo, produkcja w tym miesiącu spadła 17% w porównaniu z marcem. Druga fala pandemii nie spowodowała tak głębokiego spadku, jak ta z marca i kwietnia, w listopadzie ... WIĘCEJ

    Tematy: branża piekarnicza, piekarnie, spożycie pieczywa, pieczywo
  • Spożycie pieczywa spada z roku na rok

    Spożycie pieczywa spada z roku na rok

    12:29 27.07.2010

    ... połączone ze sklepami. Także dla producentów pieczywa mniejsze punkty handlowe są pożądanym partnerem biznesowym. W badaniu zrealizowanym przez Instytut Polskie Pieczywo wśród firm współpracujących z branżą piekarze najwyżej ocenili swoich dostawców (średnio 4 punkty na 5 możliwych), w drugiej kolejności indywidualne sklepy (3,4 punktu), dalej ... WIĘCEJ

    Tematy: spożycie pieczywa, pieczywo, chleb, piekarnie
  • Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    07:10 22.03.2010

    ... się w ewidencji WIJHARS, które przeprowadziły kontrolę w tym zakresie). Jakość bułki tartej sprawdzonow 21 podmiotach, czyli w co trzeciej piekarni produkującej pieczywo. Kontrolą objęto: w zakresie oceny organoleptycznej i parametrów fizykochemicznych* - 21 partii bułki tartej, o łącznej masie 1 469 kg, w zakresie znakowania - 174 partie ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności
  • Jakość pieczywa: złe wyniki kontroli

    Jakość pieczywa: złe wyniki kontroli

    11:20 05.10.2009

    Inspektoraty jakości handlowej artykułów spożywczych skontrolowały 73 piekarnie, czyli 8,7 proc. tego typu podmiotów znajdujących się w ewidencji inspekcji handlowej. Jakość bułki tartej sprawdzono w 27 podmiotach, czyli w prawie co trzeciej piekarni wytwarzającej ten produkt. Celem kontroli było sprawdzenie oznakowania pieczywa oraz jakości ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość żywności, jakość produktów spożywczych, produkty spożywcze, pieczywo


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: