eGospodarka.pl

eGospodarka.plTematy › jakość handlowa
  • Żywność mrożona okiem IH

    Żywność mrożona okiem IH

    13:45 20.12.2013

    ... te drugie, warto zwrócić uwagę na ich jakość. Jak pokazują wyniki najnowszej kontroli Inspekcji Handlowej, zastrzeżenia wzbudziło ponad 30 proc. przebadanych ... od pakowanych odpowiedników, ale niestety za niższą ceną idzie także gorsza ich jakość – poprzez dostęp tlenu i światła, produkty te pozbawione są sporej ilości składników odżywczych. O ... WIĘCEJ

    Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności
  • Czy istnieje idealne okno PCV?

    Czy istnieje idealne okno PCV?

    00:06 06.11.2011

    Instytut Techniki Budowlanej i Związek Pracodawców - Producentów Materiałów dla Budownictwa opublikował wyniki badań okien PVC. Analizie poddano drzwi balkonowe dwuskrzydłowe. Głównym celem działania Związku jest walka z nieuczciwą konkurencją i dokładanie starań, aby rynek sprzyjał rzetelnym i kompetentnym przedsiębiorcom. Jednym z przejawów ... WIĘCEJ

    Tematy: producenci okien, badania przedsiębiorców, jakość handlowa, okna PCV
  • Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    10:22 16.07.2010

    ... niż 25 proc. suchej masy kakaowej. Wyroby czekoladowe i w polewie czekoladowej Inspekcja Handlowała skontrolowała jakość i oznakowanie. Ocenie poddano 1851 partii, z czego zastrzeżenia dotyczyły 246 (13,3 proc.). Kontrolerzy IH, sprawdzając jakość, szczególną uwagę zwracali przede wszystkim na zawartość tłuszczu mlecznego oraz zamienników tłuszczu ... WIĘCEJ

    Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności
  • Kontrole jakości IJHARS w 2009 r.

    Kontrole jakości IJHARS w 2009 r.

    10:26 07.06.2010

    ... jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, przeprowadzonych na rynku krajowym w 2009 roku IJHARS stwierdził: 14,8% skontrolowanych partii wyrobów posiadało jakość niezgodną z przepisami o jakości handlowej oraz z deklaracją producenta; 35,1% skontrolowanych partii artykułów rolno-spożywczych było nieprawidłowo oznakowanych; 4,2% partii świeżych ... WIĘCEJ

    Tematy: IJHARS, kontrola produktów, przemysł rolno-spożywczy, artykuły rolno-spożywcze
  • Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    00:15 17.05.2010

    ... było sprawdzenie jakości handlowej napojów spirytusowych, ze szczególnym uwzględnieniem wódki, w tym sprawdzenie pochodzenia surowca. W trakcie kontroli sprawdzono: jakość handlową napojów spirytusowych w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz prawidłowość znakowania opakowań, dokumentację potwierdzającą pochodzenie surowca użytego do ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    00:30 13.05.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w IV kw. wojewódzkie inspektoraty JHARS, przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych, takich jak: mleko, śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne (w tym masło), mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe, sery ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    10:42 12.05.2010

    ... t. W skontrolowanej partii konserw rybnych stwierdzono: zaniżoną zawartość mięsa ryby o 4,0 p.p. w 1 partii o masie 0,40 t. W wyniku kontroli stwierdzono, że nieprawidłowa jakość handlowa w zakresie parametrów fizykochemicznych dotyczyła głównie marynat rybnych. Badania w tym asortymencie wykazały przede wszystkim zaniżoną zawartość mięsa ryby oraz ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    11:15 08.04.2010

    ... Polskiej Normy wg wymagań której, zgodnie z oświadczeniem, była mąka produkowana. Inne ustalenia z kontroli Kontrola jakości handlowej surowców stosowanych do przetwórstwa jakość handlową surowców (jęczmienia, pszenicy, żyta) sprawdzono w 48 % kontrolowanych podmiotów, w tym: w 18% podmiotów pobrano do badań 18 próbek surowców (jęczmienia, pszenicy ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    07:10 22.03.2010

    ... bułki tartej. II. ZAKRES KONTROLI Kontrolą objęto 62 piekarnie (8,1% podmiotów znajdujących się w ewidencji WIJHARS, które przeprowadziły kontrolę w tym zakresie). Jakość bułki tartej sprawdzonow 21 podmiotach, czyli w co trzeciej piekarni produkującej pieczywo. Kontrolą objęto: w zakresie oceny organoleptycznej i parametrów fizykochemicznych* - 21 ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności
  • Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    09:45 01.03.2010

    ... Sanitarnej i Inspekcji Handlowej. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku kontroli stwierdzono, że co 5 partia wyrobów garmażeryjnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadała jakość handlową niezgodną z deklaracją producentów, natomiast co druga partia kontrolowanych wyrobów była nieprawidłowo oznakowana. Porównując powyższe wyniki z wynikami kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: