eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość produktów żywnościowych
  • Jakość masła: drogie, ale czy dobre?

    Jakość masła: drogie, ale czy dobre?

    13:12 13.12.2017

    ... Warto podkreślić, że postępowania prowadzone są w sprawie, a nie przeciwko przeciwko przedsiębiorcom. Jakość masła We wrześniu i październiku 2017 r. UOKiK przeprowadził również kontrolę, której ... być podana cena za kilogram. Pamiętaj o dacie ważności. Nie kupuj produktów, które lada dzień będą przeterminowane, jeśli nie zamierzasz szybko ich zużyć. ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość żywności, jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości
  • Kontrole Sanepidu wzmożone w czasie EURO 2012

    Kontrole Sanepidu wzmożone w czasie EURO 2012

    00:20 12.06.2012

    ... innymi, następujące działania: inspekcję instalacji przedsiębiorstw żywnościowych, łącznie z ich otoczeniem, pomieszczeniami, biurami, wyposażeniem, instalacjami oraz maszynami, transportem, inspekcję surowców, składników, pomocy technologicznej oraz innych produktów wykorzystanych do przygotowania i produkcji żywności; inspekcję półproduktów ... WIĘCEJ

    Tematy: sanepid, kontrola sanepidu, ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia, EURO 2012
  • Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    12:40 08.05.2012

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontrolę wody wchłoniętej oraz przetworów drobiowych. I. CEL KONTROLI Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej mięsa drobiowego i ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    10:26 06.04.2012

    ... przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową kiełbas, pasztetów, konserw mięsnych sterylizowanych, wędlin surowych i dojrzewających, produktów blokowych i wędzonek, uwzględniając wyroby należące do grupy Premium, tj. posiadające znak PDŻ, wyróżnienia, np.: Najwyższa jakość 2010, Produkt najwyższej jakości Jesień 2009 ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość owoców i warzyw w III kw. 2011

    Jakość owoców i warzyw w III kw. 2011

    10:40 25.01.2012

    ... o kraju pochodzenia oraz brak informacji o klasie jakości produktu - w przypadku produktów objętych normami szczegółowymi. Partie kwestionowano także ze względu na całkowity ... . Porównując wyniki kontroli prowadzonych w I i III kwartale 2011 roku można stwierdzić, iż jakość handlowa świeżych owoców i warzyw kontrolowanych w drugiej połowie roku była ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Jakość pieczywa półcukierniczego w III kw. 2011 r.

    Jakość pieczywa półcukierniczego w III kw. 2011 r.

    12:31 12.01.2012

    ... tej grupy wyrobów piekarskich stale się rozwija, o czym świadczy szeroki asortyment pieczywa półcukierniczego. Zweryfikowanie jakości handlowej, dostępnych na naszym rynku produktów, które można zaliczyć do kategorii pieczywa półcukierniczego jest utrudnione z powodu krótkiego terminu przydatności do spożycia (do 24 godzin od dnia ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych
  • Jakość żywności: przyprawy

    Jakość żywności: przyprawy

    00:15 20.12.2011

    ... poprawę w zakresie parametrów fizykochemicznych produkowanych przypraw w porównaniu z jakością produktów kontrolowanych w latach poprzednich. Zanotowano spadek zarówno liczby ... receptur oraz o błędach popełnionych podczas procesu technologicznego, które miały wpływ na jakość produktu gotowego lub były wynikiem celowego działania producenta (dodawanie ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    10:19 04.11.2011

    ... inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową wyrobów z grupy Premium, tj. wędzonek, kiełbas suszonych i podsuszanych oraz produktów posiadających przyznane znaki jakości, nagrody lub wyróżnienia itp., tj. znak PDŻ, wyróżnienia, np.: Produkt ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość żywności: wyroby czekoladowe w II kw. 2011

    Jakość żywności: wyroby czekoladowe w II kw. 2011

    11:19 22.09.2011

    ... Premium wszystkie partie spełniały wymagania w zakresie parametrów fizykochemicznych, natomiast 31,8 % partii tych wyrobów było nieprawidłowo oznakowanych. Poprzednia kontrola tej grupy produktów odbyła się w IV kwartale 2009 roku i była nakierowana na wyroby czekoladowe ale skontrolowano także wyroby ciastkarskie oraz cukierki. Porównując wyniki ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Jakość żywności: oliwa z oliwek w II kw. 2011

    Jakość żywności: oliwa z oliwek w II kw. 2011

    12:27 18.08.2011

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w II kwartale 2011 roku wojewódzkie inspektoraty JHARS w: Bydgoszczy, Katowicach, Krakowie i Warszawie przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej oliwy z oliwek, ze szczególnym uwzględnieniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia najwyższej jakości (Extra ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności

 

1 2 ... 4

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: