eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość produktów żywnościowych
  • Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    09:39 14.05.2010

    ... produktu jest kraj pochodzenia. Analizując wyniki kontroli jakości handlowej świeżych owoców i warzyw prowadzonych w kolejnych kwartałach 2009 roku, można stwierdzić, iż jakość tych produktów utrzymuje się na jednakowym poziomie. Najwięcej partii kwestionowano w II kwartale 2009 roku, co wynika z faktu, iż kontrola ta obejmowała ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    00:30 13.05.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w IV kw. wojewódzkie inspektoraty JHARS, przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych, takich jak: mleko, śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne (w tym masło), mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe, sery ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    10:42 12.05.2010

    ... PODSUMOWANIE I WNIOSKI IJHRS podaje, iż w toku działań kontrolnych stwierdzono, że ok. 28% partii przetworów rybnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadało jakość handlową niezgodną z deklaracjami producentów, a ponad 50% skontrolowanych partii było nieprawidłowo oznakowanych. Wyniki kontroli jakości handlowej przetworów rybnych, tj. konserw ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    11:15 08.04.2010

    ... była mąka produkowana. Inne ustalenia z kontroli Kontrola jakości handlowej surowców stosowanych do przetwórstwa jakość handlową surowców (jęczmienia, pszenicy, żyta) sprawdzono w 48 % kontrolowanych podmiotów, w tym: w 18% podmiotów pobrano ... fizykochemicznych z deklaracją producenta, należy systematycznie prowadzić kontrolę tych produktów ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    09:45 01.03.2010

    ... Sanitarnej i Inspekcji Handlowej. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku kontroli stwierdzono, że co 5 partia wyrobów garmażeryjnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadała jakość handlową niezgodną z deklaracją producentów, natomiast co druga partia kontrolowanych wyrobów była nieprawidłowo oznakowana. Porównując powyższe wyniki z wynikami kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość owoców i warzyw w III kw. 2009

    Jakość owoców i warzyw w III kw. 2009

    11:41 25.02.2010

    ... migdałów, orzechów i orzechów włoskich). Powyższa sytuacja wymusiła na handlowcach dostosowanie jakości oferowanych produktów do wprowadzonych zmian, co miało szczególne odzwierciedlenie w przypadku znakowania świeżych owoców i warzyw. Jakość świeżych owoców i warzyw była przede wszystkim kwestionowana ze względu na nieprawidłowe oznakowanie ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Jakość handlowa mrożonek: kontrola IJHARS

    Jakość handlowa mrożonek: kontrola IJHARS

    00:14 03.01.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w III kwartale 2009 roku wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS (z wyjątkiem WIJHARS w: Katowicach i Kielcach) przeprowadziły kontrolę w zakresie jakości handlowej przetworów owocowych i warzywnych, ze szczególnym uwzględnieniem mrożonek owocowych i warzywnych. Celem kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: mrożonki, produkty mrożone, rynek owocowo-warzywny, rynek żywności
  • Jakość handlowa ryb: kontrola IJHARS

    Jakość handlowa ryb: kontrola IJHARS

    01:22 30.12.2009

    ... JHARS. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku działań kontrolnych stwierdzono, że ok. 13% partii ryb wędzonych i solonych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadało jakość handlową niezgodną z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów, natomiast ponad 14% skontrolowanych partii przetworów rybnych, tj. ryb wędzonych, solonych, mrożonych ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek żywności, rynek spożywczy, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Produkty żywnościowe: uważaj co kupujesz!

    Produkty żywnościowe: uważaj co kupujesz!

    01:35 05.12.2009

    ... z kontrolą jakości artykułów żywnościowych, jaką przeprowadziła Inspekcja Handlowa na zlecenie UOKiK w 2009 r., Urząd postanowił przypomnieć konsumentom, na co powinni zwracać uwagę przy zakupie produktów spożywczych. UOKiK radzi, aby przy kupowaniu artykułów żywnościowych pamiętać o kilku wskazówkach: niska cena = wysoka jakość? Nie sugeruj się ... WIĘCEJ

    Tematy: produkty żywnościowe, jakość produktów żywnościowych, artykuły żywnościowe, żywność
  • UOKiK: gorsza jakość mleka i mięsa

    UOKiK: gorsza jakość mleka i mięsa

    13:49 04.12.2009

    ... Inspekcja prowadzi regularne kontrole artykułów spożywczych. Od początku 2009 roku sprawdzała m.in. jakość oraz oznakowanie: mleka, mięsa, ryb i ich przetworów oraz miodu. Wyniki kontroli niemal 9 tys. partii produktów prezentuje najnowszy raport. Skontrolowano hurtownie, sklepy wielkopowierzchniowe, magazyny oraz inne placówki detaliczne ... WIĘCEJ

    Tematy: produkty żywnościowe, jakość produktów żywnościowych, artykuły żywnościowe, żywność

poprzednia  

1 ... 3 4



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: