eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość produktów żywnościowych
  • Jakość żywności: przetwory mleczne w III kw. 2010

    Jakość żywności: przetwory mleczne w III kw. 2010

    00:16 16.01.2011

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 rok, w III kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS, przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów mlecznych. Celem kontroli było sprawdzenie ich jakości handlowej, z uwzględnieniem mleka, śmietanki, śmietany, tłuszczów mlecznych (w tym masła), ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Jakość żywności: przetwory owocowo-warzywne w III kw. 2010

    Jakość żywności: przetwory owocowo-warzywne w III kw. 2010

    13:29 14.01.2011

    ... roku, wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę jakości handlowej przetworów owocowych i warzywnych. Celem kontroli było zbadanie jakości handlowej produktów, ze szczególnym uwzględnieniem dżemów, galaretek, marmolad, powideł oraz marynat i sałatek na zgodność z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów. ZAKRES ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, przetwory owocowo-warzywne
  • Jakość żywności: wyroby garmażeryjne w III kw. 2010

    Jakość żywności: wyroby garmażeryjne w III kw. 2010

    11:53 05.01.2011

    ... w zakresie jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych, ze szczególnym uwzględnieniem pierogów i dań obiadowych. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej produktów zakresie zgodności z deklaracją producenta. ZAKRES KONTROLI Kontrolę przeprowadzono w 125 podmiotach gospodarczych (tj. 34,0% zarejestrowanych w WIJHARS) produkujących wyroby ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, wyroby garmażeryjne
  • Jakość żywności: majonezy i sosy majonezowe

    Jakość żywności: majonezy i sosy majonezowe

    12:11 30.11.2010

    ... majonezowych. Celem działań kontrolnych było sprawdzenie jakości handlowej produktów w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz z deklaracją producenta. ZAKRES KONTROLI ... wynikać z popełnianych podczas procesu technologicznego błędów mających wpływ na jakość produktu gotowego, ale także, mogą być wynikiem świadomego działania producenta ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, IJHARS
  • Jakość żywności: soki i nektary w II kw. 2010 r.

    Jakość żywności: soki i nektary w II kw. 2010 r.

    09:54 26.10.2010

    ... , w przypadku których przepisy nie zezwalają na ich rozcieńczanie oraz dodawanie do tych produktów barwników i środków konserwujących; użycie określenia „czysty”; podanie informacji „smak 100% prawdziwych owoców” co może poddawać w wątpliwość jakość surowca wykorzystywanego do produkcji innych soków owocowych, braku informacji „zawiera naturalnie ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, IJHARS
  • IJHARS: jakość żywności nie jest zła

    IJHARS: jakość żywności nie jest zła

    10:02 08.09.2010

    ... oznaczenie parametrów fizykochemicznych (jak np. potwierdzanie składu produktów, wilgotność, kwasowość) oraz znakowanie tych artykułów. Poza wykwalifikowanymi ... w 2009 r. przez organy Inspekcji kształtowały się następująco: Masło W roku 2009 sprawdzono jakość handlową 110 partii masła. Istotne z punktu widzenia konsumenta nieprawidłowości w zakresie ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, IJHARS
  • Jakość owoców i warzyw I kw. 2010

    Jakość owoców i warzyw I kw. 2010

    00:23 13.08.2010

    ... i warzyw (od 1 lipca 2009 roku), JHARS podkreśla, że jakość handlowa produktów objętych wymaganiami szczegółowych norm handlowych jak i ogólnej normy handlowej utrzymuje się na podobnym poziomie. W odniesieniu do norm szczegółowych można zaobserwować poprawę jakości. Jakość handlowa produktów objętych ogólną normą handlową uległa pogorszeniu. WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    11:24 27.07.2010

    ... pokontrolnych, zobowiązujących producentów do usunięcia nieprawidłowości. PODSUMOWANIE I WNIOSKI Na podstawie wyników przeprowadzonej kontroli należy stwierdzić, że jakość oferowanego mięsa drobiowego, w zakresie cech organoleptycznych nie budziła zastrzeżeń, natomiast nieprawidłowości stwierdzono w przypadku 5,7% skontrolowanych partii w zakresie ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    10:53 30.06.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wędlin z mięsa czerwonego. Sprawdzono suszone i podsuszane oraz konserwy ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    00:15 17.05.2010

    ... było sprawdzenie jakości handlowej napojów spirytusowych, ze szczególnym uwzględnieniem wódki, w tym sprawdzenie pochodzenia surowca. W trakcie kontroli sprawdzono: jakość handlową napojów spirytusowych w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz prawidłowość znakowania opakowań, dokumentację potwierdzającą pochodzenie surowca użytego do ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: