eGospodarka.pl

eGospodarka.plTematy › HoReCa
  • HoReCa już po kryzysie, dużo ofert pracy w gastronomii i hotelarstwie

    HoReCa już po kryzysie, dużo ofert pracy w gastronomii i hotelarstwie

    13:39 25.05.2022

    ... wakatów w gastronomii i cateringu). Obecnie, po majowej inauguracji sezonu letniego, pracodawcy z sektora HoReCa chcą skorzystać z okazji do odrabiania pandemicznych strat. ... Progres. Wystarczy tylko chcieć? Wśród najczęściej wymienianych – przez pracodawców z sektora HoReCa – oczekiwań względem kandydatów znajdują się gotowość do pracy na ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • HoReCa 2021: niższa sprzedaż, wyższe koszty i brak pracowników

    HoReCa 2021: niższa sprzedaż, wyższe koszty i brak pracowników

    00:20 29.12.2021

    ... sektorze HoReCa? Jak dużym problemem branży HoReCa jest szara strefa? Jaki będzie rynek pracy w branży HoReCa po zakończeniu pandemii? Na skutek pandemii, wartość polskiego rynku HoReCa w 2020 r. ... tzw. kwoty podatku narażonego na uszczuplenie – dodaje ekspert. HoReCa się broni Mimo że sektor HoReCa w Polsce nie otrzymał, aż tak dużego wsparcia, jak ... WIĘCEJ

    Tematy: HoReCa, branża HoReCa, restauracje, hotele
  • Branża HoReCa liczy długi i szuka pracowników

    Branża HoReCa liczy długi i szuka pracowników

    10:14 27.09.2021

    ... tego dochodzą problemy kadrowe, z którymi zmaga się branża. Zadłużone firmy z branży HoReCa wpisane do bazy Krajowego Rejestru Długów mają łącznie ponad 300 ... i usług w innych sektorach gospodarki odbiły się również na wysokości rachunków w branży HoReCa. Dodatkowo hotelarze i restauratorzy cały czasu muszą myśleć o tym, żeby nadrobić czas, w którym ... WIĘCEJ

    Tematy: HoReCa, branża HoReCa, restauracje, hotele
  • HoReCa: czy 4. fala pandemii przerwie odbicie w gastronomii?

    HoReCa: czy 4. fala pandemii przerwie odbicie w gastronomii?

    10:04 04.08.2021

    ... kondycji przedsiębiorców z branży może okazać się zapowiadana 4. fala pandemii. Z tego tekstu dowiesz się m.in.: Jak prezentuje się wartość i dynamika rynku HoReCa? Z jaką częstotliwością Polacy jadają posiłki w lokalach gastronomicznych? Jaki wpływ na kondycję przedsiębiorstw wywarłoby wystąpienia kolejnej, wzmożonej fali zakażeń jesienią tego ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • Restauracje przed nowymi wyzwaniami. Czego chcą konsumenci?

    Restauracje przed nowymi wyzwaniami. Czego chcą konsumenci?

    12:33 09.07.2021

    Gastronomia to jeden z sektorów, który dość dotkliwie odczuł negatywne skutki pandemii. I wprawdzie spora część komplikujących jej życie obostrzeń już została zniesiona, to jednak teraz nadszedł dla niej czas wyzwań. To jeden z wniosków, do których prowadzi zrealizowana przez Deloitte ankieta "Global State of Consumer Tracker". Mowa jest m.in. o ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • HoReCa, czyli zwolnienia i przebranżowienie

    HoReCa, czyli zwolnienia i przebranżowienie

    10:01 13.04.2021

    ... pandemii. Z tego tekstu dowiesz się m.in.: Co dzieje się z pracownikami zwolnionymi z branży HoReCa? Jakie stanowiska cieszą się największą popularnością wśród pracowników z sektora HoReCa? Jaki będzie rynek pracy w branży HoReCa po zakończeniu pandemii? Wybuch pandemii wstrząsnął wieloma gałęziami gospodarki, ale najbardziej przemożny jego wpływ ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • HoReCa i eventy. Jak radzą sobie rok po wybuchu pandemii?

    HoReCa i eventy. Jak radzą sobie rok po wybuchu pandemii?

    00:10 14.03.2021

    ... wyraźny podział na trzy segmenty w ramach szeroko pojętej branży HoReCa i eventów: Restauracje i kawiarnie - większość (60%) działa na wynos Kluby i przestrzenie eventowe ... komentuje Tomasz Szczęśniak współzałożyciel i prezes portalu Briefly. Załamanie branży - kłopoty HoReCa, klubów i przestrzeni eventowych Równie smutny fakt co skala likwidacji ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    00:25 11.03.2021

    ... się trendy, w kolejnych latach zwiększą swój udział w rynku. Pandemia jest za to wyzwaniem dla segmentu pieczywa, produkowanego na potrzeby branży HoReCa. Nawet w przypadku „odmrożenia” gospodarek powstaje obawa o kolejne lock-downy i trwałość popytu. Tu znaczenia nabiera możliwość elastycznego przesuwania sprzedaży między różnymi kanałami ... WIĘCEJ

    Tematy: branża piekarnicza, piekarnie, spożycie pieczywa, pieczywo
  • Jedzenie na wynos ratuje gastronomię?

    Jedzenie na wynos ratuje gastronomię?

    11:24 27.01.2021

    Niespodziewany wybuch pandemii postawił wiele biznesów pod przysłowiową ścianą. W szczególnie trudnym położeniu znalazła się m.in. gastronomia, którą obejmowały kolejne lockdowny. Obecnie, co najmniej do końca stycznia br., bary, restauracje, kawiarnie itp. muszą pozostać zamknięte. Jedyne, co mogą robić, to świadczyć usługi na wynos. Niewątpliwie ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • Zadłużenie HoReCa w 2020 wzrosło o 1/3

    Zadłużenie HoReCa w 2020 wzrosło o 1/3

    12:32 22.01.2021

    ... . Najmniejsze długi, ale też znacznie mniejszy rynek usług hotelarsko gastronomicznych, mają przedsiębiorstwa z opolskiego, podlaskiego i lubuskiego. Rekordzistą pod względem zadłużenia w branży HoReCa jest spółka komandytowa z Dolnego Śląska, która ma do oddania 4,4 mln zł. Większość tej kwoty stanowią należności wobec firmy leasingowej. Firmy ... WIĘCEJ

    Tematy: HoReCa, branża HoReCa, branża gastronomiczna, gastronomia

 

1 2 3

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: