eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › HoReCa
  • Restauracje przed nowymi wyzwaniami. Czego chcą konsumenci?

    Restauracje przed nowymi wyzwaniami. Czego chcą konsumenci?

    12:33 09.07.2021

    Gastronomia to jeden z sektorów, który dość dotkliwie odczuł negatywne skutki pandemii. I wprawdzie spora część komplikujących jej życie obostrzeń już została zniesiona, to jednak teraz nadszedł dla niej czas wyzwań. To jeden z wniosków, do których prowadzi zrealizowana przez Deloitte ankieta "Global State of Consumer Tracker". Mowa jest m.in. o ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • HoReCa, czyli zwolnienia i przebranżowienie

    HoReCa, czyli zwolnienia i przebranżowienie

    10:01 13.04.2021

    ... pandemii. Z tego tekstu dowiesz się m.in.: Co dzieje się z pracownikami zwolnionymi z branży HoReCa? Jakie stanowiska cieszą się największą popularnością wśród pracowników z sektora HoReCa? Jaki będzie rynek pracy w branży HoReCa po zakończeniu pandemii? Wybuch pandemii wstrząsnął wieloma gałęziami gospodarki, ale najbardziej przemożny jego wpływ ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • HoReCa i eventy. Jak radzą sobie rok po wybuchu pandemii?

    HoReCa i eventy. Jak radzą sobie rok po wybuchu pandemii?

    00:10 14.03.2021

    ... wyraźny podział na trzy segmenty w ramach szeroko pojętej branży HoReCa i eventów: Restauracje i kawiarnie - większość (60%) działa na wynos Kluby i przestrzenie eventowe ... komentuje Tomasz Szczęśniak współzałożyciel i prezes portalu Briefly. Załamanie branży - kłopoty HoReCa, klubów i przestrzeni eventowych Równie smutny fakt co skala likwidacji ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    Branża piekarnicza czeka na odbicie w HoReCa

    00:25 11.03.2021

    ... się trendy, w kolejnych latach zwiększą swój udział w rynku. Pandemia jest za to wyzwaniem dla segmentu pieczywa, produkowanego na potrzeby branży HoReCa. Nawet w przypadku „odmrożenia” gospodarek powstaje obawa o kolejne lock-downy i trwałość popytu. Tu znaczenia nabiera możliwość elastycznego przesuwania sprzedaży między różnymi kanałami ... WIĘCEJ

    Tematy: branża piekarnicza, piekarnie, spożycie pieczywa, pieczywo
  • Jedzenie na wynos ratuje gastronomię?

    Jedzenie na wynos ratuje gastronomię?

    11:24 27.01.2021

    Niespodziewany wybuch pandemii postawił wiele biznesów pod przysłowiową ścianą. W szczególnie trudnym położeniu znalazła się m.in. gastronomia, którą obejmowały kolejne lockdowny. Obecnie, co najmniej do końca stycznia br., bary, restauracje, kawiarnie itp. muszą pozostać zamknięte. Jedyne, co mogą robić, to świadczyć usługi na wynos. Niewątpliwie ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, restauracje, bary, HoReCa
  • Zadłużenie HoReCa w 2020 wzrosło o 1/3

    Zadłużenie HoReCa w 2020 wzrosło o 1/3

    12:32 22.01.2021

    ... . Najmniejsze długi, ale też znacznie mniejszy rynek usług hotelarsko gastronomicznych, mają przedsiębiorstwa z opolskiego, podlaskiego i lubuskiego. Rekordzistą pod względem zadłużenia w branży HoReCa jest spółka komandytowa z Dolnego Śląska, która ma do oddania 4,4 mln zł. Większość tej kwoty stanowią należności wobec firmy leasingowej. Firmy ... WIĘCEJ

    Tematy: HoReCa, branża HoReCa, branża gastronomiczna, gastronomia
  • HoReCa po ostrzałem cyberataków. Zagrożone dane klientów?

    HoReCa po ostrzałem cyberataków. Zagrożone dane klientów?

    14:28 17.11.2020

    ... MICROS RES 3700 Restaurant POS. To popularne oprogramowanie do zarządzania w branży HOReCa wykorzystywane jest przez setki tysięcy rozsianych po całym globie restauracji, barów, pubów ... Większość zidentyfikowanych celów cyberprzestępców pochodziła ze Stanów Zjednoczonych. Były to firmy działające w sektorze HoReCa– które są głównymi użytkownikami POS ... WIĘCEJ

    Tematy: backdoor, złośliwe oprogramowanie, cyberataki, cyberprzestępczość
  • Gastronomia: rosnące kłopoty i 700 mln zł do oddania

    Gastronomia: rosnące kłopoty i 700 mln zł do oddania

    13:45 27.10.2020

    18 maja br. polska gastronomia nieco odetchnęła. Po dwóch miesiącach zamrożenia swoje drzwi dla klientów mogły otworzyć restauracje, bary, puby itp. Nadzieje na poprawę dawał również okres letni i dość spory ruch turystyczny/ Radość nie trwała jednak długo. Jesienią, wraz z narastającą liczbą zakażeń koronawirusem, rządzący zadecydowali o ponownym ... WIĘCEJ

    Tematy: usługi gastronomiczne, gastronomia, zadłużenie firm, rejestr dłużników
  • KRD: HoReCa walczy o przetrwanie z długami na 281 mln zł

    KRD: HoReCa walczy o przetrwanie z długami na 281 mln zł

    12:20 07.10.2020

    ... zł. To oznacza, że w czasie pandemii zadłużenie wzrosło o 68 mln zł. HoReCa znajduje się zatem w dość trudnym położeniu, tym bardziej, że bieżąca sytuacja epidemiczna ... korzystanie z noclegów, ale i z posiłków. Niestety, nie uchroniło to gastronomii przed kryzysem. Segment HoReCa to w dużej mierze system naczyń połączonych – mówi Adam Łącki, prezes ... WIĘCEJ

    Tematy: usługi gastronomiczne, restauracje, gastronomia, zadłużenie firm
  • BIG InfoMonitor: restauracje z długami na 647 mln zł, a klienci nie pomagają

    BIG InfoMonitor: restauracje z długami na 647 mln zł, a klienci nie pomagają

    12:56 29.07.2020

    18 maja br., po dwóch miesiącach zamrożenia, swoje drzwi dla klientów otworzyły restauracje, bary, puby itp. Gastronomia stanęła przed koniecznością dostosowania się do obostrzeń, ale również przed szansą na odrobienie strat. Jak się jej to udaje? Na odpowiedź na to pytanie jest jeszcze za wcześnie, tym bardziej, że wywołane pandemią straty są ... WIĘCEJ

    Tematy: usługi gastronomiczne, restauracje, gastronomia, zadłużenie firm


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: