-
Odmrożenie gastronomii: szansa na mniejsze straty, ale nie koniec problemów
09:29 19.05.2020
Od poniedziałku Polacy znowu mogą wypić poranną kawę w swojej ulubionej kawiarni, mogą również wybrać się na rodzinny, niedzielny obiad. Po dwóch miesiącach zamrożenia gastronomia może w końcu zacząć zarabiać, choć poziom jej zysków, ze względu chociażby na wzmożony reżim sanitarny, jeszcze długo nie wróci do poziomu sprzed pandemii. ...
Tematy: usługi gastronomiczne, gastronomia, zadłużenie firm, rejestr dłużników -
Gastronomia odmrożona. Na "dzień dobry" ma 647 mln zł długów
12:52 18.05.2020
... 70 tys. stałych i sezonowych placówek, z czego: 38,2 proc. to punkty gastronomiczne, 28,2 proc. – restauracje, 27,6 proc. bary. Raport PMR Rynek HoReCa w Polsce 2020 szacuje wartość polskiego rynku gastronomicznego w 2019 r. na 32,6 mld zł i przed pandemią przewidywał, że w 2020 osiągnie on 34 ...
Tematy: usługi gastronomiczne, gastronomia, zadłużenie firm, rejestr dłużników -
KRD: długi w HoReCa to 242 mln zł. I to bez "pomocy" koronawirusa
12:52 17.04.2020
... przetrwać pandemię Obecnie najwięcej zaległości, bo 103,5 mln zł, branża HoReCa ma wobec instytucji finansowych – banków, firm leasingowych i ubezpieczycieli. Niewiele mniej jest ... przedsiębiorstwu z branży spożywczej oraz firmie świadczącej usługi finansowe. Branża HoReCa sama też jest wierzycielem. Według danych KRD dłużnicy zalegają jej z zapłatą ...
Tematy: branża gastronomiczna, HoReCa, zadłużenie firm, długi -
HoReCa liczy straty i apeluje o pomoc. Zobacz postulaty
13:28 24.03.2020
... pomocy to może udałoby się zachować płynność finansową - mówią przedstawiciele branży HoReCa. Pojawiły się głosy, że w walce z następstwami koronawirusa pomocne byłyby kredyty ... czwarte przedsiębiorców życzyłoby sobie, żeby pomoc dla firm z branży HoReCa była bezwarunkowa. 31% ankietowanych uważa utrzymanie poziomu zatrudnienia w firmie przez ...
Tematy: branża gastronomiczna, HoReCa, branża eventowa, wsparcie dla firm -
Zakaz handlu w niedziele. Protestują punkty gastronomiczne
11:26 19.06.2017
Zdaniem Polskiej Rady Centrów Handlowych, zakaz handlu w niedziele uderzy m.in. w outlety, sklepy odzieżowe oraz handel przygraniczny. Teraz w dyskusji na temat plusów i minusów wynikających z ograniczenia handlu pojawia się nowy głos: Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu wskazuje, że gwarancją stabilności branży gastronomicznej jest prowadzenie ...
Tematy: punkty gastronomiczne, HoReCa, zakaz handlu w niedziele, zakaz handlu -
Gastronomia w Polsce: coraz więcej placówek i klientów
11:14 17.01.2017
Gastronomia w Polsce ma się całkiem nieźle. Z badania zrealizowanego przez Gfk Polonia wynika, że w minionym roku wartość rynku wzrosła o przeszło 9 pp., osiągając niemal 32,7 mld zł. Badanie dowodzi, że liczba aktywnych, całorocznych placówek gastronomicznych wzrosła o 4 pp. Z wyjątkiem lokali zaliczanych do klubów nocnych wzrost widać w każdym z ...
Tematy: gastronomia, usługi gastronomiczne, HoReCa, restauracje -
500 zł na dziecko pomoże gastronomii?
11:46 14.04.2016
... również są optymistyczne - prognozy na najbliższe trzy lata mówią, że rynek HoReCa będzie rósł w siłę, a szczyt dynamiki jest przewidywany na najbliższe trzy lata. ... gospodarstw, to można przyjąć, że nawet około 3% z tych pieniędzy zostanie wydanych w sektorze HoReCa, czyli przynajmniej 500 mln zł. Z całą pewnością duży odsetek tych pieniędzy ...
Tematy: 500 zł na dziecko, rynek HoReCa, HoReCa, gastronomia -
Restauracje stawiają na jakość obsługi i rozwój
10:32 15.01.2016
... części raportu „Polska na Talerzu 2015” – podsumowuje Eric Poirier, Prezes MAKRO Informacje o badaniu Raport „Polska na Talerzu. Badanie klientów sektora Horeca” to kontynuacja pierwszej fali badania rynku konsumenckiego. Druga fala poświęcona jest natomiast branży gastronomicznej i przygotowano ją na podstawie badania opinii ...
Tematy: gastronomia, rynek gastronomiczny, restauracje, HoReCa -
Rynek HoReCa w Polsce 2012
12:15 29.05.2012
... domem w pracy czy szkole są najczęstszymi powodami do jedzenia poza domem dla Polaków, według najnowszego badania przeprowadzonego dla raportu "Rynek HoReCa w Polsce 2012. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2012-2014". Jako najbardziej ulubioną respondenci wybierali polską kuchnię, jednak to sieci barów ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne -
Rynek HoReCa w Polsce 2011
00:20 29.04.2012
... restauracyjnego wzrósł o 0,8%, a był to najniższy wzrost wśród trzech segmentów HoReCa. Dalsza poprawa rynku jest spodziewana w bieżącym roku - podała firma PMR ... wyniki badania przeprowadzonego wśród 600 placówek gastronomicznych na potrzeby raportu Rynek HoReCa w Polsce 2012 z badaniem przeprowadzonym rok wcześniej , widać poprawę sytuacji w ...
Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
Podobne tematy:
- rynek pracy
- zachowania konsumentów
- wynagrodzenia
- tendencje na rynku pracy
- długi
- wysokość wynagrodzenia
- oferty pracy
- rejestr dłużników
- złośliwe oprogramowanie
- cyberataki
- urządzenia mobilne
- zadłużenie firm
- zatrudnienie
- zakupy przez internet
- zaległe płatności
- cyberprzestępczość
- kradzież danych
- pandemia
- zmiana pracy
- hotele