eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › kontrola jakości
  • Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    10:22 16.07.2010

    ... i whisky nie było kawy, zaś Biszkopty z galaretką w prawdziwej czekoladzie poziomkowe zamiast poziomek miały sok jabłkowy i aromat. Wyroby winiarskie Kontrola dotyczyła przede wszystkim jakości. Zgodnie z przepisami unijnymi winem jest produkt otrzymywany wyłącznie z winogron. Stosowanie tego określenia w nazwach win uzyskanych w wyniku fermentacji ... WIĘCEJ

    Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    10:53 30.06.2010

    ... kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wędlin z mięsa czerwonego. ... stwierdzono nieprawidłowości wędlin oraz konserw sterylizowanych z mięsa czerwonego. Kontrola w zakresie parametrów fizykochemicznych wykazała natomiast nieprawidłowości w przypadku 33 partii ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Kontrole jakości IJHARS w 2009 r.

    Kontrole jakości IJHARS w 2009 r.

    10:26 07.06.2010

    ... IJHARS polegają na sprawdzeniu czy artykuły rolno-spożywcze spełniają wymagania w zakresie jakości handlowej określone w przepisach o jakości handlowej oraz dodatkowe wymagania zadeklarowane przez producenta. W 2009 r. IJHARS przeprowadziła 37 programów kontroli jakości handlowej w 21 grupach artykułów rolno-spożywczych, którymi objęto 2.169 firm ... WIĘCEJ

    Tematy: IJHARS, kontrola produktów, przemysł rolno-spożywczy, artykuły rolno-spożywcze
  • Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    00:15 17.05.2010

    ... napojów spirytusowych, o łącznej objętości 3369 hl. IJHARS wyjaśnia ponadto, że kontrola w zakresie parametrów fizykochemicznych obejmowała oznaczenie: zawartości alkoholu ... , na łączną kwotę 4 183 zł, za wprowadzenie do obrotu artykułów o nieodpowiedniej jakości handlowej, w tym: 1 decyzję w kwocie 1183 zł za wprowadzenie do obrotu artykułów ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    09:39 14.05.2010

    ... . PODSUMOWANIE I WNIOSKI Kontrola jakości handlowej świeżych owoców i warzyw przeprowadzona w IV kwartale 2009 roku skoncentrowana była przede wszystkim na gatunkach pochodzenia krajowego istotnych na rynku owoców i warzyw takich jak: jabłka, cebula, marchew, kalafiory. Przeprowadzona kontrola była drugą kontrolą jakości handlowej w zakresie ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    00:30 13.05.2010

    ... .: 4 decyzje nakładające kary pieniężne na łączną kwotę 6 500 zł, w tym: 3 decyzje z tytułu wprowadzania do obrotu artykułów rolno-spożywczych nieodpowiadających jakości handlowej określonej w przepisach o jakości handlowej lub deklarowanej przez producenta w oznakowaniu tych artykułów (art.40a ust. 1 pkt 3 ustawy o jhars) na łączną kwotę 1 500 zł ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    10:42 12.05.2010

    ... Inspekcji JHARS na 2009 rok w IV kwartale, wojewódzkie inspektoraty JHARS (z wyjątkiem tych w Opolu i Wrocławiu) przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów rybnych, takich jak: marynaty rybne, ryby mrożone, konserwy rybne, ryby solone i wędzone oraz surowce wykorzystywane do produkcji przetworów ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    11:15 08.04.2010

    ... w oznakowaniu numeru normy zakładowej zamiast numeru Polskiej Normy wg wymagań której, zgodnie z oświadczeniem, była mąka produkowana. Inne ustalenia z kontroli Kontrola jakości handlowej surowców stosowanych do przetwórstwa jakość handlową surowców (jęczmienia, pszenicy, żyta) sprawdzono w 48 % kontrolowanych podmiotów, w tym: w 18% podmiotów ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    07:10 22.03.2010

    ... Inspekcji JHARS na 2009 rok, w IV kwartale kolejne wojewódzkie inspektoraty JHARS, tj. w: Bydgoszczy, Kielcach, Krakowie i Łodzi przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej pieczywa i bułki tartej, która zamknęła cykl kontroli tej grupy produktów realizowanych przez IJHARS w 2009 roku. Podmioty do kontroli wytypowano ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności
  • Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    09:45 01.03.2010

    ... kary pieniężne na łączną kwotę 6.000 zł z tytułu wprowadzenia do obrotu wyrobów o łącznej masie 1,9 t i wartości 31.118 zł nieodpowiadających jakości handlowej określonej w przepisach o jakości handlowej lub deklarowanej przez producenta w oznakowaniu tych artykułów (art. 40a ust 1 pkt 3), 8 decyzji nakładających kary pieniężne w wysokości 8.000 ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych

poprzednia  

1 ... 11 12 13

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: