eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość produktów spożywczych
  • Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    07:10 22.03.2010

    ... jakości handlowej pieczywa i bułki tartej, która zamknęła cykl kontroli tej grupy produktów realizowanych przez IJHARS w 2009 roku. Podmioty do kontroli wytypowano na ... znajdujących się w ewidencji WIJHARS, które przeprowadziły kontrolę w tym zakresie). Jakość bułki tartej sprawdzonow 21 podmiotach, czyli w co trzeciej piekarni produkującej pieczywo. ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności
  • Jak powinna być oznakowana żywność?

    Jak powinna być oznakowana żywność?

    13:22 16.03.2010

    ... naruszona jakość zdrowotna tych artykułów. Zdarza się bowiem, że zła jakość żywności nie jest winą producenta, ale sposobu jej transportu lub przechowywania. Dlatego też, należy zwracać uwagę na warunki przechowywania produktów spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach i produktów ... WIĘCEJ

    Tematy: produkty spożywcze, jakość produktów spożywczych, żywność ekologiczna, żywność
  • Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    09:45 01.03.2010

    ... Sanitarnej i Inspekcji Handlowej. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku kontroli stwierdzono, że co 5 partia wyrobów garmażeryjnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadała jakość handlową niezgodną z deklaracją producentów, natomiast co druga partia kontrolowanych wyrobów była nieprawidłowo oznakowana. Porównując powyższe wyniki z wynikami kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość owoców i warzyw w III kw. 2009

    Jakość owoców i warzyw w III kw. 2009

    11:41 25.02.2010

    ... migdałów, orzechów i orzechów włoskich). Powyższa sytuacja wymusiła na handlowcach dostosowanie jakości oferowanych produktów do wprowadzonych zmian, co miało szczególne odzwierciedlenie w przypadku znakowania świeżych owoców i warzyw. Jakość świeżych owoców i warzyw była przede wszystkim kwestionowana ze względu na nieprawidłowe oznakowanie ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Działalność IJHARS w 2009 roku

    Działalność IJHARS w 2009 roku

    13:02 10.02.2010

    ... rynku krajowym i 52 598 kontroli w obrocie z zagranicą. W 2009 roku przeprowadzono również kontrole na wniosek producentów i wydano 141 świadectw jakości 9 produktów tradycyjnych (rogal świętomarciński, pierekaczewnik, oscypek, bryndza podhalańska, wielkopolski ser smażony, andruty kaliskie, olej rydzowy, miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich, miód ... WIĘCEJ

    Tematy: IJHARS, kontrola produktów, przemysł rolno-spożywczy, artykuły rolno-spożywcze
  • IJHARS: kontrola produktów regionalnych

    IJHARS: kontrola produktów regionalnych

    12:46 01.02.2010

    ... Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziły kontrole u producentów 9 produktów rolnych i środków spożywczych zarejestrowanych jako ChNP, ChOG lub GTS. Wg stanu na dzień 31 grudnia 2009 roku, Komisja Europejska zarejestrowała łącznie 15 nazw polskich produktów rolnych i środków spożywczych jako chronione nazwy pochodzenia, chronione oznaczenia ... WIĘCEJ

    Tematy: świadectwa jakości, świadectwo jakości, jakość produktów spożywczych, ChNP
  • Jakość handlowa mrożonek: kontrola IJHARS

    Jakość handlowa mrożonek: kontrola IJHARS

    00:14 03.01.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w III kwartale 2009 roku wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS (z wyjątkiem WIJHARS w: Katowicach i Kielcach) przeprowadziły kontrolę w zakresie jakości handlowej przetworów owocowych i warzywnych, ze szczególnym uwzględnieniem mrożonek owocowych i warzywnych. Celem kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: mrożonki, produkty mrożone, rynek owocowo-warzywny, rynek żywności
  • Jakość handlowa ryb: kontrola IJHARS

    Jakość handlowa ryb: kontrola IJHARS

    01:22 30.12.2009

    ... JHARS. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku działań kontrolnych stwierdzono, że ok. 13% partii ryb wędzonych i solonych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadało jakość handlową niezgodną z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów, natomiast ponad 14% skontrolowanych partii przetworów rybnych, tj. ryb wędzonych, solonych, mrożonych ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek żywności, rynek spożywczy, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Produkty żywnościowe: uważaj co kupujesz!

    Produkty żywnościowe: uważaj co kupujesz!

    01:35 05.12.2009

    ... zlecenie UOKiK w 2009 r., Urząd postanowił przypomnieć konsumentom, na co powinni zwracać uwagę przy zakupie produktów spożywczych. UOKiK radzi, aby przy kupowaniu artykułów żywnościowych pamiętać o kilku wskazówkach: niska cena = wysoka jakość? Nie sugeruj się atrakcyjną ceną, ponieważ często wiąże się ona z obniżeniem jakości. Warto ... WIĘCEJ

    Tematy: produkty żywnościowe, jakość produktów żywnościowych, artykuły żywnościowe, żywność
  • UOKiK: gorsza jakość mleka i mięsa

    UOKiK: gorsza jakość mleka i mięsa

    13:49 04.12.2009

    ... Ochrony Konkurencji i Konsumentów Inspekcja prowadzi regularne kontrole artykułów spożywczych. Od początku 2009 roku sprawdzała m.in. jakość oraz oznakowanie: mleka, mięsa, ryb i ich przetworów oraz miodu. Wyniki kontroli niemal 9 tys. partii produktów prezentuje najnowszy raport. Skontrolowano hurtownie, sklepy wielkopowierzchniowe, magazyny ... WIĘCEJ

    Tematy: produkty żywnościowe, jakość produktów żywnościowych, artykuły żywnościowe, żywność

poprzednia  

1 ... 4 5 6

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: