eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › produkty mięsne
  • IH zbadała jakość mięsa. Co 5 partia wzbudza zastrzeżenia

    IH zbadała jakość mięsa. Co 5 partia wzbudza zastrzeżenia

    00:54 16.12.2017

    ... sklepów i hurtowni zlokalizowanych w całej Polsce. W ich efekcie inspektorzy zakwestionowali produkty sprzedawane w 70 z nich (41,7 proc.). Kontrolowane placówki ... i adres podmiotu odpowiedzialnego na produkt, data zamrożenia. Paczkowane surowe wyroby mięsne – obowiązkowe informacje: nazwa, wykaz składników, informacja o dodanej wodzie, jeżeli jest ... WIĘCEJ

    Tematy: Inspekcja Handlowa, jakość żywności, jakość mięsa, mięso
  • Inspekcja Handlowa zbadała jakość mięsa. Nie jest dobrze

    Inspekcja Handlowa zbadała jakość mięsa. Nie jest dobrze

    11:05 25.01.2017

    ... . (474) skontrolowanych partii było niewłaściwie oznakowanych (brak lub udzielenie błędnych informacji na temat produktu). Najwięcej uchybień w tym zakresie miały wyroby mięsne sprzedawane na wagę (58 proc.). Zastrzeżenia Inspekcji Handlowej, pod względem jakości, wzbudziło też około 13 proc. partii mięs i przetworów mięsnych ... WIĘCEJ

    Tematy: Inspekcja Handlowa, jakość żywności, mięso, produkty mięsne
  • Kabanosy kluczową pozycją wśród wędlin

    Kabanosy kluczową pozycją wśród wędlin

    10:32 07.10.2010

    Producenci wędlin starają się zaspokoić gust wyrafinowanych smakoszy, odpowiedzieć na potrzeby ekonomiczne klientów niezamożnych, a także podążać za nowymi trendami żywieniowymi. Oferta dostępnych w polskich sklepach przetworów mięsnych ewoluuje, jednak zawsze w asortymencie pozostają pozycje kluczowe. Jedną z nich są kabanosy. Wciąż przybywa ... WIĘCEJ

    Tematy: kabanosy, wędliny, rynek wędlin, producenci wędlin
  • Producenci namawiają do jedzenia mięsa

    Producenci namawiają do jedzenia mięsa

    12:37 03.09.2010

    ... więcej Polaków deklaruje (choć trudno powiedzieć na ile stosuje), że przykłada uwagę do tego, co je i jakie składniki zawierają kupowane produkty. Zgodnie z przeprowadzonymi w 2006 r. badaniami firmy Ipsos ("Fakty i mity. Odżywianie i zdrowie Polaków w kontekście międzynarodowym") dieta bezmięsna ma u nas wielu zwolenników. 97 ... WIĘCEJ

    Tematy: mięso, produkty mięsne, jedzenie mięsa, rynek wędlin
  • Jedzenie mięsa krzepi

    Jedzenie mięsa krzepi

    13:38 02.02.2010

    Pod hasłem "Mięso krzepi" prowadzona będzie wspólna kampania firm z sektora mięsnego. Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP chce na nią wydać około 6 mln euro. Kampania ruszy na jesieni br. i potrwa 3 lata. Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP postanowiło zacząć pierwszą w historii akcję promującą jedzenie mięsa. Odbywać się będzie pod ... WIĘCEJ

    Tematy: mięso, jedzenie mięsa, produkty mięsne, branża mięsna
  • Branża mięsna inwestuje w nowe technologie

    Branża mięsna inwestuje w nowe technologie

    02:05 12.09.2009

    ... . Dzięki funkcji prowadzenia robota przez system wizyjny możliwe jest także wykorzystanie tych urządzeń przy typowych dla zakładów mięsnych liniach, gdzie produkty nie są dobrze pozycjonowane, a dodatkowo występuje duża nieregularność kształtów. W przemyśle spożywczym stanowiska zrobotyzowane najczęściej wykorzystywane są do przenoszenia oraz ... WIĘCEJ

    Tematy: przetwórstwo mięsne, produkty mięsne, przemysł mięsny, branża mięsna
  • Branża mięsna i rozwiązania IT

    Branża mięsna i rozwiązania IT

    00:40 10.09.2009

    ... jednostka ciężaru. W związku z tym systemy informatyczne stosowane przez przedsiębiorstwa mięsne, w tym systemy wspomagające zarządzanie klasy ERP, muszą być zintegrowane z ... czułe na jakiekolwiek przestoje czy zaburzenia normalnej działalności, w większości ich produkty należą do segmentu dóbr szybkozbywalnych, często o krótkim czasie przydatności ... WIĘCEJ

    Tematy: branża mięsna, produkty mięsne, przemysł mięsny, przetwórstwo mięsne
  • Producenci drobiu cieszą się z kryzysu

    Producenci drobiu cieszą się z kryzysu

    12:43 02.09.2009

    ... - do kupienia m.in. na stacjach benzynowych oraz w innych punktach, które nie posiadają stoiska mięsnego, pokaże, czy w Polsce jest popyt na mięsne słone przekąski. Rok 2009 upływa pod znakiem spowolnienia gospodarki. Dekoniunktura powoduje ograniczenie konsumpcji. Co prawda głównie dóbr materialnych, ale w jakimś ... WIĘCEJ

    Tematy: zakłady drobiarskie, przemysł mięsny, produkty mięsne, produkcja drobiu
  • Silna pozycja branży mięsnej

    Silna pozycja branży mięsnej

    14:03 19.08.2009

    ... obecność w lokalnych, a później regionalnych społecznościach. Dobrym przykładem są Zakłady Mięsne Nowak. Najpierw produkowaliśmy 1,5 tony wędlin i znajdowaliśmy na nie klientów. Z ... odbiorze nasze produkty zyskują dodatkowe pozytywne konotacje chociażby z miłą obsługą czy estetycznym wnętrzem - ocenia prezes ZM Nowak. Sklepy mięsne często sprzedają ... WIĘCEJ

    Tematy: branża mięsna, produkty mięsne, przemysł mięsny, przetwórstwo mięsne
  • Branża mięsna w trudnej sytuacji

    Branża mięsna w trudnej sytuacji

    13:34 27.07.2009

    ... struktura zakupów. Po prostu konsumenci będą w najbliższym czasie wybierać trochę tańsze produkty. Sytuacja w branży mięsnej jest jednak bardziej skomplikowana. Z braku świń Jednym z ... też impulsem do działania. Wydaje się prawdopodobne, że mądrze zarządzane zakłady mięsne wyj dą z niego jeszcze bardziej umocnione. Poza tym, w porównaniu z innymi ... WIĘCEJ

    Tematy: przemysł mięsny, branża mięsna, przetwórstwo mięsne, produkty mięsne

 

1 2

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: