eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość żywności
  • Polska żywność ceniona w UE

    Polska żywność ceniona w UE

    12:16 29.11.2010

    ... jakość; uważają je za bardziej ekologiczne, bo Polska to kraj rolniczy, zieloną łąką i czystą wodą pachnący. Polskie produkty są szerzej znane w Unii Europejskiej od czasu naszej akcesji w 2004 r. Eksport żywności ... WIĘCEJ

    Tematy: polska żywność, polskie produkty, eksport żywności, jakość żywności
  • Jakość owoców i warzyw I kw. 2010

    Jakość owoców i warzyw I kw. 2010

    00:23 13.08.2010

    ... niezgodnych stwierdzono także w odniesieniu do kiwi (16% liczby partii) jednakże udział masy kwestionowanych partii tych owoców był wysoki i wynosił 32%. Jakość handlowa pozostałych gatunków priorytetowych kontrolowanych warzyw była również na niskim poziomie. W przypadku cebuli oraz kapusty głowiastej udział partii niezgodnych z wymaganiami ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    Wyroby czekoladowe i wino: kontrola IH

    10:22 16.07.2010

    ... Handlowała skontrolowała jakość i oznakowanie. Ocenie poddano 1851 partii, z czego zastrzeżenia dotyczyły 246 (13,3 proc.). Kontrolerzy IH, sprawdzając jakość ... Konsumentów przypomina konsumentom o określonych terminach reklamacji nieświeżej czy przeterminowanej żywności: paczkowanej – w terminie 3 dni od chwili otwarcia, sprzedawanej luzem – ... WIĘCEJ

    Tematy: IH, UOKiK, jakość handlowa, rynek żywności
  • Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    Napoje spirytusowe: kontrola IV kw. 2009

    00:15 17.05.2010

    ... było sprawdzenie jakości handlowej napojów spirytusowych, ze szczególnym uwzględnieniem wódki, w tym sprawdzenie pochodzenia surowca. W trakcie kontroli sprawdzono: jakość handlową napojów spirytusowych w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami oraz prawidłowość znakowania opakowań, dokumentację potwierdzającą pochodzenie surowca użytego do ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    Jakość owoców i warzyw w IV kw. 2009

    09:39 14.05.2010

    ... , o łącznej masie 29,2 t, 866 partii świeżych owoców i warzyw objętych postanowieniami ogólnej normy handlowej, o łącznej masie 28,2 t. WYNIKI KONTROLI Ogółem zakwestionowano jakość handlową 354 partii świeżych owoców i warzyw (co stanowiło 25% wszystkich skontrolowanych partii) o łącznej masie 13,4 t (23% masy partii skontrolowanych), w tym ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009

    00:30 13.05.2010

    ... ). IJHARS podaje, iż nieprawidłowe znakowanie polegało na: podaniu niepełnej informacji dotyczącej wartości odżywczej produktu, niezgodnie z rozporządzeniem w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą; braku lub podaniu nieprawidłowych danych identyfikujących producenta (np. braku adresu, podaniu nazwy producenta niezgodnej z wpisem w KRS-ie ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory rybne: kontrola IV kw. 2009

    10:42 12.05.2010

    ... PODSUMOWANIE I WNIOSKI IJHRS podaje, iż w toku działań kontrolnych stwierdzono, że ok. 28% partii przetworów rybnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadało jakość handlową niezgodną z deklaracjami producentów, a ponad 50% skontrolowanych partii było nieprawidłowo oznakowanych. Wyniki kontroli jakości handlowej przetworów rybnych, tj. konserw ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    Przetwory zbożowe: kontrola IV kw. 2009

    11:15 08.04.2010

    ... Polskiej Normy wg wymagań której, zgodnie z oświadczeniem, była mąka produkowana. Inne ustalenia z kontroli Kontrola jakości handlowej surowców stosowanych do przetwórstwa jakość handlową surowców (jęczmienia, pszenicy, żyta) sprawdzono w 48 % kontrolowanych podmiotów, w tym: w 18% podmiotów pobrano do badań 18 próbek surowców (jęczmienia, pszenicy ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych
  • Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    Jakość pieczywa i bułki tartej: kontrola IJHARS

    07:10 22.03.2010

    ... bułki tartej. II. ZAKRES KONTROLI Kontrolą objęto 62 piekarnie (8,1% podmiotów znajdujących się w ewidencji WIJHARS, które przeprowadziły kontrolę w tym zakresie). Jakość bułki tartej sprawdzonow 21 podmiotach, czyli w co trzeciej piekarni produkującej pieczywo. Kontrolą objęto: w zakresie oceny organoleptycznej i parametrów fizykochemicznych* - 21 ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości pieczywa, kontrola jakości bułki tartej, pieczywo, jakość żywności
  • Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    Wyroby garmażeryjne: kontrola III kw. 2009

    09:45 01.03.2010

    ... Sanitarnej i Inspekcji Handlowej. PODSUMOWANIE I WNIOSKI W toku kontroli stwierdzono, że co 5 partia wyrobów garmażeryjnych poddanych badaniom fizykochemicznym posiadała jakość handlową niezgodną z deklaracją producentów, natomiast co druga partia kontrolowanych wyrobów była nieprawidłowo oznakowana. Porównując powyższe wyniki z wynikami kontroli ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości, rynek żywności, jakość żywności, jakość produktów spożywczych

poprzednia  

1 ... 3 4 5

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: