eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość produktów spożywczych
  • Jakość żywności: oliwa z oliwek w II kw. 2011

    Jakość żywności: oliwa z oliwek w II kw. 2011

    12:27 18.08.2011

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w II kwartale 2011 roku wojewódzkie inspektoraty JHARS w: Bydgoszczy, Katowicach, Krakowie i Warszawie przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej oliwy z oliwek, ze szczególnym uwzględnieniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia najwyższej jakości (Extra ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Kontrola żywności: wykonanie zaleceń IJHARS I kw. 2011

    Kontrola żywności: wykonanie zaleceń IJHARS I kw. 2011

    11:45 29.07.2011

    ... p.p. – 1 partia wyrobu garmażeryjnego. W przypadku 4 z 10 zakwestionowanych artykułów, badania laboratoryjne wykazały niewłaściwą jakość handlową w stosunku do deklaracji producenta ze względu na tę ... produkcji kwestionowanych wyrobów lub braku na stanie magazynowym tych produktów, jak również asortymentów podobnych zawierających na opakowaniach te ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Kontrola żywności: produkty chronione I-VI 2011

    Kontrola żywności: produkty chronione I-VI 2011

    13:04 26.07.2011

    ... przez jednostki certyfikujące. Poza kontrolami zgodności procesu produkcji produktów rolnych lub środków spożywczych ze specyfikacją, Inspekcja Jakości Handlowej ... produktów posiadających ChNP, ChOG lub będących GTS realizowane przez wojewódzkie inspektoraty JHARS gwarantują, że produkty te posiadają specyficzną i wysoką jakość. Natomiast, kontrole ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, ChOG, ChNP, świadectwa jakości
  • Jakość żywności: przetwory rybne w I kw. 2011

    Jakość żywności: przetwory rybne w I kw. 2011

    00:31 12.07.2011

    ... produktów z grupy Premium na zgodność z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów. ZAKRES KONTROLI Kontrolę przeprowadzono w 62 podmiotach (tj. 31,3% podmiotów prowadzących działalność w zakresie przetwórstwa ryb na terenie WIJHARS przeprowadzających kontrole w I kwartale 2011 roku). Jakość ... artykułów rolno – spożywczych na kwotę ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Jakość żywności: przetwory mleczne w I kw. 2011

    Jakość żywności: przetwory mleczne w I kw. 2011

    00:15 11.07.2011

    ... z uwzględnieniem produktów z grupy Premium na zgodność z obowiązującymi przepisami oraz deklaracjami producentów. ZAKRES KONTROLI Kontrolę przeprowadzono w 81 podmiotach (tj. 34,6% podmiotów prowadzących działalność w zakresie przetwórstwa mleka na terenie WIJHARS przeprowadzających kontrole w I kwartale 2011 roku). Jakość handlową przetworów ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Jakość owoców i warzyw w I kw. 2011

    Jakość owoców i warzyw w I kw. 2011

    11:10 08.07.2011

    ... informacje o klasie jakości, mimo, że zgodnie z przepisami określonymi w aktach prawnych Unii Europejskiej, norma ogólna nie zawiera wymagań odnośnie klasyfikacji produktów. Kontrola dokumentacji towarzyszącej partiom wykazała, iż ponad połowa podmiotów dysponowała dokumentami, w których nie umieszczono podstawowych wymaganych prawem informacji, tj ... WIĘCEJ

    Tematy: kontrola jakości owoców, jakość owoców, jakość warzyw, warzywa i owoce
  • Produkty tradycyjne i regionalne - ochrona nazwy

    Produkty tradycyjne i regionalne - ochrona nazwy

    14:00 19.04.2011

    ... produktów oznakowanych zarejestrowanymi nazwami, stosownymi zwrotami np. „chroniona nazwa pochodzenia” lub ich skrótami (ChNP), oraz ustalonymi symbolami. Zgodnie z ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, oznakowanie żywności, IJHARS
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    11:29 08.04.2011

    ... inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej produktów, takich jak: wędzonki, kiełbasy suszone i podsuszane, kiełbasy homogenizowane i drobno rozdrobnione w zakresie zgodności z deklaracjami producentów. Kontrolą jakości handlowej ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość żywności: tłuszcze do smarowania w IV kw. 2010

    Jakość żywności: tłuszcze do smarowania w IV kw. 2010

    12:40 09.02.2011

    ... handlowej tłuszczów do smarowania, zawarte w niniejszej informacji, z wynikami kontroli planowej przeprowadzonej w III kwartale 2006 roku zaobserwowano, iż udział liczby partii produktów nieprawidłowo oznakowanych wzrósł o 37,3 p.p. (z 17,7% w III kwartale 2006 roku do 55,0% w IV kwartale 2010 roku). W odniesieniu do III kwartału 2006 ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności
  • Jakość żywności: mrożonki w IV kw. 2010

    Jakość żywności: mrożonki w IV kw. 2010

    00:10 07.02.2011

    ... niekorzystne zmiany barwy, zapachu i smaku podczas przerobu i przechowywania produktów. Nieprawidłowości w zakresie znakowania ujawniono w przypadku 29 partii (co stanowiło 32% ... zmianie, brak określenia „produkt głęboko mrożony” w przypadku środków spożywczych głęboko mrożonych przeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta, wprowadzenie konsumenta w ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, oznakowanie żywności

poprzednia  

1 2 3 ... 6

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: