-
IJHARS skontrolowała polskie mleczarnie
... , w tym: mleko pasteryzowane, mleko UHT, mleko (pozostałe rodzaje utrwalenia), śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne, w tym: masło (80%-90% tłuszczu), tłuszcze mleczne (62% - 80% tłuszczu), pozostałe tłuszcze mleczne, mleczne napoje fermentowane, w tym: jogurty, kefiry, maślanki, pozostałe mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe ...
-
Przetwory mleczne: kontrola IV kw. 2009
... JHARS, przeprowadziły kontrolę, której celem było sprawdzenie jakości handlowej przetworów mlecznych, takich jak: mleko, śmietanka, śmietana, tłuszcze mleczne (w tym masło), mleczne napoje fermentowane, sery twarogowe, serki smakowe, sery podpuszczkowe oraz topione, w zakresie zgodności z obowiązującymi przepisami i deklaracjami producentów oraz ...
-
Sektor spożywczy a łączenie produktów
... : crossing poprzez łączenie produktów z różnych tradycyjnych segmentów (np. soki i mleko), poprzez dodawanie nowych składników i/ lub dodatków (np. wartość dodana ... owocowych i z segmentu produktów mlecznych (około 10 proc.). Dwa nowe warianty smakowe: śródziemnomorski i karaibski, dostępne są w Hiszpanii w opakowaniach combifi tMini o pojemności ...
-
Pyszna kawa na wynos dla klientów Twojego sklepu
... tacy, którzy traktują kawę jak deser, dodając do niej mleko, bitą śmietanę lub słodkie syropy smakowe. W ciągu ostatnich lat w Polsce bardzo zmieniła się kultura ... są też akcesoria – kubki, pokrywki, mieszadełka, dodatki takie jak mleko lub śmietanka, cukier czy syropy smakowe. I oczywiście wygodny, dobrze oświetlony blat, który pozwoli z tego ...
-
Polska: wydarzenia tygodnia 37/2017
... jednego przepisu na idealną kawę, bo każdy z nas jest inny i mamy różne preferencje smakowe, ale są ogólne zasady, które należy stosować. Bardzo dobrze jest zmielić ... ? – Jest to dozwolona technika. trzeba pamiętać tylko, że mleko najlepszą konsystencję i smak ma póki piana i mleko są ze sobą wymieszane. Jeżeli wlewamy odwrotnie, pozwalamy mleku się ...
-
Branża mleczarska 2014: wysokie kary i kwitnący handel zagraniczny
... Mleka przygotowały specjalny program informacyjno-promocyjny „Trade Milk”, realizowany na rynku chińskim w latach 2014-2016. Program dotyczy wybranych przetworów mlecznych (mleczka smakowe, mleko w proszku, jogurty i sery żółte dojrzewające) i jego celem jest wzmocnienie pozytywnego wizerunku przetworów mlecznych pochodzących z UE oraz zwiększenie ...
-
Debiut MILKPOL SA na NewConnect
... zwykłych na okaziciela serii B o wartości nominalnej 1 zł każda. Głównymi produktami MILKPOL S.A. są wyroby świeże, pasteryzowane, typu: mleko, śmietany, śmietanki, twarogi, serki, kefir, jogurt i masełka smakowe. Emitent oferuje swoje produkty na rynku lokalnym. Przychody netto z tytułu sprzedaży za okres 1.01.-31.12.2007 ...
-
Jak ewoluują nawyki żywieniowe?
... proc. Polaków jedzenie jest prawdziwą przyjemnością, a dla 73 proc. doznania smakowe są w jedzeniu ważniejsze niż aspekty zdrowotne. 65 proc. Polaków ma zdecydowaną ... ciemnego i pełnoziarnistego pieczywa, jogurtów, mrożonych warzyw i oliwy z oliwek. Białe pieczywo, mleko, jajka i olej jemy na podobnym poziomie. Z raportu płyną optymistyczne wnioski: ...