Gotowanie dla zapracowanych
2004-09-27 00:05
Przeczytaj także: Serwis kulinarny Gazeta.pl
W zabawie będzie mógł wziąć udział każdy, kto ma pomysł na takie dania i prześle je do 15 października 2004 roku poprzez specjalny formularz dostępny na stronach wortalu. Na autora najlepszego przepisu czeka kulinarny gadżet w postaci fartuszka kuchennego, oczywiście z logo SerwisKariery.pl."Cała zabawa jest utrzymana w konwencji czasów PRL-u, podobnie jak kilkanaście lat temu, też stawiamy na czyn społeczny z udziałem i dla ludzi pracy" - mówi Łukasz Łata założyciel wortalu.
"Przedsięwzięcie ma jednak inne przesłanie – mamy jesień, czyli czas przeziębień, a tym samym absencji w pracy. Chcemy przekonać naszych czytelników i nie tylko ich, że warto w tym czasie odżywiać się zgodnie z porą roku, dbać o odpowiednią ilość kalorii i dostarczać organizmowi cennych witamin" – podkreśla Michał Wojciechowski z SerwisKariery.pl.
Według ostatnich badań przeprowadzonych przez IPSOS wynika, że 88 proc. Polaków twierdzi, że w ich domu praktycznie codziennie przygotowuje się obiady domowe nie tylko ze względu na sytuację materialną. 84 proc. badanych nie chciałaby jeść poza domem nawet gdyby miała taką możliwość.
oprac. : Beata Szkodzin / eGospodarka.pl
Przeczytaj także
-
Inteligentna łyżka
-
Potrawy z grilla online
-
Gotowanie z Onetem
-
Droższe będzie gotowanie na gazie czy z użyciem prądu?
-
Jak ewoluują nawyki żywieniowe?
-
Jak pandemia zmieniła zwyczaje kulinarne Polaków?
-
Polska kuchnia oczami Polaków
-
Kuchnia polska. Jak gotują internauci?
-
Magda Gessler króluje w social media