eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › placówki gastronomiczne
  • Pieczony kurczak to usługa gastronomiczna?

    Pieczony kurczak to usługa gastronomiczna?

    13:25 06.08.2021

    ... . Dalej wg Głównego Urzędu Statystycznego, stacjonarne placówki gastronomiczne to m.in. bary, punkty gastronomiczne, restauracje, sezonowe placówki gastronomiczne, stołówki. Ponadto dział 56.10.A Polskiej Klasyfikacji Działalności obejmuje „Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne” - Podklasa ta obejmuje przygotowywanie i podawanie posiłków ... WIĘCEJ

    Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, podatek VAT
  • Sprzedaż pieczonych kurczaków wymaga kasy fiskalnej on-line

    Sprzedaż pieczonych kurczaków wymaga kasy fiskalnej on-line

    13:34 29.03.2021

    ... . Dalej wg Głównego Urzędu Statystycznego, stacjonarne placówki gastronomiczne to m.in. bary, punkty gastronomiczne, restauracje, sezonowe placówki gastronomiczne, stołówki. Ponadto dział 56.10.A Polskiej Klasyfikacji Działalności obejmuje „Restauracje i inne stałe placówki gastronomiczne” - Podklasa ta obejmuje przygotowywanie i podawanie posiłków ... WIĘCEJ

    Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, podatek VAT
  • Kasy fiskalne on-line w działalności gastronomicznej

    Kasy fiskalne on-line w działalności gastronomicznej

    13:22 05.08.2020

    ... jest przygotowanie oraz sprzedaż posiłków i napojów do spożycia na miejscu i na wynos. Placówki gastronomiczne dzielą się na: placówki ogólnie dostępne; placówki nastawione na obsługę określonych grup konsumentów. Placówki gastronomiczne mogą być prowadzone m.in. w obrębie hoteli, moteli, zajazdów, schronisk, pól campingowych, w pensjonatach ... WIĘCEJ

    Tematy: księgi podatkowe, ustawa o VAT, obowiązek podatkowy VAT, rok 2020
  • Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    11:19 09.08.2011

    ... proc. punktów gastronomicznych skontrolowanych przez Inspekcję Handlową na zlecenie UOKiK. IH sprawdziła 424 punkty gastronomiczne: restauracje, kluby, bary na dworcach, bary mleczne, punkty fast food należące do sieci, placówki serwujące jedzenie w miejscach letniego i zimowego wypoczynku. Kurczaka podaje sprzątaczka brudną ścierką – to na ... WIĘCEJ

    Tematy: lokale gastronomiczne, placówki gastronomiczne, gastronomia, usługi gastronomiczne
  • Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    00:14 24.10.2010

    ... sięga 76 zł/m2 natomiast w Krakowie wynosi 80 zł/m2. W obu przypadkach najszerszą ofertę stanowią lokale gastronomiczne położone w centrach miast. Szczególnie centrum Krakowa jest znane jako „zagłębie” gastronomiczne. Koncentracja oferty gastronomicznej na niewielkim obszarze ma zarówno pozytywne jak i negatywne strony. Stosunkowo trudno znaleźć ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek nieruchomości, najem lokalu, najem, wynajem
  • Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    12:08 05.07.2010

    ... 200 tys. zł, a 53% – w granicach 50-200 tys. zł. Z kolei najniższe przychody notują placówki zlokalizowane na obszarach wiejskich, z dala od trasy. Wyniki analizy wskazują, że ... a także kierownicy lub managerowie badanych lokali – stanowili oni 28% respondentów. Placówki, z którymi zrealizowano wywiady zostały wylosowane z bazy Panoramy Firm. ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, placówki gastronomiczne, lokale gastronomiczne, branża HoReCa


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: