Polacy a kwasy omega-3
2014-02-09 01:10
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez GFK Polonia w 2013 roku jedynie 12 proc. Polaków, komponując posiłek, zwraca uwagę na kwasy omega-3, choć ponad 80 proc. ankietowych ma świadomość ich zalet. W dodatku Polacy nie do końca wiedzą, jakie oleje zawierają najwięcej cennych omega-3. Badanie pokazuje bowiem, że co czwarty z nas ... Przejdź do artykułu ›
fot. mat. prasowe
Zdaniem eksperta W odpowiedniej profilaktyce chorób serca należy wybierać te tłuszcze, które są dla nas korzystne z punktu widzenia profilaktyki cholesterolowej. Takim tłuszczem jest olej rzepakowy, który zawiera właściwe proporcje kwasów omega–6/omega–3.
Inne galerie w kategorii Wiadomości
-
Reklama w internecie, telewizji i w radio w VI 2025
-
Cyberprzestępcy testują nową technikę FileFix. Ataki phishingowe bez użycia luk w oprogramowaniu.
-
Google testuje AI, które dzwoni do firm. Zmiany w kampaniach Performance Max i raportach Google Ads
-
Kobiety na rynku pracy: mniejsze ambicje czy większe bariery?