eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › lokale gastronomiczne
  • Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    11:19 09.08.2011

    ... czujność każdego konsumenta. IH na zlecenie UOKiK sprawdziła 424 punkty gastronomiczne: restauracje, kluby, bary na dworcach, bary mleczne, punkty fast food należące ... co piątym lokalu w miejscach letniego lub zimowego wypoczynku. Najlepiej wypadły lokale na dworcach, sieciowe placówki fast food. Najczęściej towary przeterminowane stwierdzano w ... WIĘCEJ

    Tematy: lokale gastronomiczne, placówki gastronomiczne, gastronomia, usługi gastronomiczne
  • Kalkulacja cen w lokalu gastronomicznym

    Kalkulacja cen w lokalu gastronomicznym

    13:27 01.04.2011

    ... od stosowania marż gastronomicznych w ujęciu procentowym, a doliczanych do cen detalicznych (zakupu) w poszczególnych grupach surowców. Ceny gastronomiczne surowców są ustalane w tym systemie kwotowo, a zatem marże gastronomiczne doliczane do różnych surowców mogą wykazywać znaczące wahania. Aby uzyskać zamierzoną cenę gotowego dania lub określony ... WIĘCEJ

    Tematy: kalkulacja cen w gastronomii, lokale gastronomiczne, kalkulacja cen, metody ustalania cen
  • Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    00:14 24.10.2010

    ... Wrocławiu sięga 76 zł/m2 natomiast w Krakowie wynosi 80 zł/m2. W obu przypadkach najszerszą ofertę stanowią lokale gastronomiczne położone w centrach miast. Szczególnie centrum Krakowa jest znane jako „zagłębie” gastronomiczne. Koncentracja oferty gastronomicznej na niewielkim obszarze ma zarówno pozytywne jak i negatywne strony. Stosunkowo trudno ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek nieruchomości, najem lokalu, najem, wynajem
  • Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    12:08 05.07.2010

    ... Poniżej prezentujemy wybrane wyniki badania. Przychody placówek gastronomicznych a ich lokalizacja Lokale o przychodach poniżej 50 tys. zł w 2009 r. stanowią 45% rynku. ... uwagę kryterium lokalizacji placówek gastronomicznych, najwyższe przychody osiągają lokale zlokalizowane w centrach handlowych – 34% z nich uzyskuje przychody powyżej 200 tys. zł, a ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, placówki gastronomiczne, lokale gastronomiczne, branża HoReCa
  • ARSS: lokale gastronomiczne w 2009 r.

    ARSS: lokale gastronomiczne w 2009 r.

    00:40 26.02.2010

    ... biznes? W Polsce wciąż dominuje gastronomia niezależna – pojedyncze bary, restauracje, punkty gastronomiczne stanowią ok. 75 proc. wszystkich lokali działających w tej branży w ... do 3 miesięcy. Kolejnym problemem są bardzo wysokie stawki czynszowe za lokale znajdujące się w dobrych lokalizacjach – mówi Wojciech Goduński, właściciel Biesiadowa. ... WIĘCEJ

    Tematy: sieci franczyzowe, lokale gastronomiczne, sieci gastronomiczne, sieci restauracji
  • Restauracje sieciowe otworzą ponad 100 lokali

    Restauracje sieciowe otworzą ponad 100 lokali

    13:05 15.12.2009

    ... zł. Ambitne plany ma też Sfinks, operator restauracji Sphinx i Wook. Udało mu się uniknąć bankructwa i z nowym inwestorem zamierza otwierać kolejne lokale. Obecnie ma ich 111. Poza tym Sfinks chce przejąć sieć pizzerii Dominium. Jeśli to zrobi, będzie miał w sumie około 290 ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, lokale gastronomiczne, AmRest, rynek gastronomiczny
  • Branża HoReCa perspektywiczna

    Branża HoReCa perspektywiczna

    14:00 14.04.2009

    ... można liczyć tylko latem. Na koszty sprzedaży piwa w restauracjach i barach wpływają opłaty ponoszone przez browary za specjalne traktowanie przez dobre lokale. W zamian za wprowadzenie piwa do lokalu, browary oferują pubom i restauracjom szklanki, podkładki, nalewki, wyposażenie ogródków oraz serwis urządzeń. Szacunkowo, rocznie ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, HoReCa, branża HoReCa, gastronomia
  • Lokale gastronomiczne zwiększają obroty

    Lokale gastronomiczne zwiększają obroty

    13:51 02.03.2009

    W 2008 r. obroty lokali gastronomicznych w Polsce wrosły o 8 proc., wynika z opublikowanego w piątek raportu GfK Polonia. W 2008 r. liczba punktów gastronomicznych przekroczyła 61 tys., podał instytut badawczy GfK Polonia. Oznacza to wzrost liczby lokali o kilka proc. O około 8 proc. wzrosły też obroty całej gastronomii w Polsce. Obecnie z powodu ... WIĘCEJ

    Tematy: lokale gastronomiczne, restauracje, rynek gastronomiczny, gastronomia
  • Rynek HoReCa w Polsce 2009

    Rynek HoReCa w Polsce 2009

    00:49 11.02.2009

    ... firm. Dodatkowo, zmiany w przyzwyczajeniach części polskich konsumentów wydają się na tyle trwałe, że nie zrezygnują oni szybko z usług oferowanych przez lokale gastronomiczne, szczególnie tych dostępnych w przystępnych cenach. Zdaniem PMR z tego też względu poszczególne segmenty rynku HoReCa zostaną w różnych stopniu dotknięte przez skutki ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
  • Autogrill w Polsce

    Autogrill w Polsce

    13:37 29.01.2009

    ... . Tylko w 2009 roku obie firmy zamierzają zainwestować ok. 20 mln zł i uruchomić 4 lokale na stacjach paliwowych Shell. Do końca 2010 roku planowane jest ... Usługi gastronomiczne będą świadczone w ramach snack-barów i punktów samoobsługowych, oferujących szeroki wybór potraw kuchni międzynarodowej. Punkty gastronomiczne będą umiejscowione wzdłuż ... WIĘCEJ

    Tematy: Autogrill, lokale gastronomiczne, restauracje, rynek gastronomiczny


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: