eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › rynek gastronomiczny
  • Restauracje stawiają na jakość obsługi i rozwój

    Restauracje stawiają na jakość obsługi i rozwój

    10:32 15.01.2016

    Polska gastronomia to już nie ta sama branża, z którą mieliśmy do czynienia przed kilkunastu czy kilku laty. Jej przedstawicieli cechuje obecnie o wiele większa świadomość i chęć rozwoju. Z raportu „Polska na Talerzu 2015” wynika min., że już blisko 70% z nich chce wprowadzać nowe trendy w swoim lokalu, a 3/4 doskonale zdaje sobie sprawę, jak ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, rynek gastronomiczny, restauracje, HoReCa
  • Co i gdzie jedzą Polacy?

    Co i gdzie jedzą Polacy?

    13:17 21.04.2015

    ... jakość dań, ale nie chcemy wydawać na posiłek więcej niż 25 zł. Jaką kuchnię i jakie dania najczęściej wybieramy? Liczba lokali gastronomiczny w Polsce stale rośnie. Szczególnie widoczne jest to w dużych miastach, gdzie klienci mogą wybierać lokale ze względu na rodzaj kuchni, ekskluzywność ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, lokale gastronomiczne, rynek gastronomiczny, restauracje
  • Rynek HoReCa w Polsce 2012

    Rynek HoReCa w Polsce 2012

    12:15 29.05.2012

    ... poza domem w pracy czy szkole są najczęstszymi powodami do jedzenia poza domem dla Polaków, według najnowszego badania przeprowadzonego dla raportu "Rynek HoReCa w Polsce 2012. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2012-2014". Jako najbardziej ulubioną respondenci wybierali polską kuchnię, jednak to sieci ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
  • Rynek HoReCa w Polsce 2011

    Rynek HoReCa w Polsce 2011

    00:20 29.04.2012

    ... i indywidualnych przed zwiększeniem wydatków”, tłumaczy Jarosław Frontczak. W roku bieżącym wzrost wartości rynku powinien być jednak znacząco większy, gdyż z całą pewnością rynek będzie napędzany przez mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Kampanie promocyjne, wraz ze zwiększoną ilością kibiców, zarówno przyjezdnych, jak i kibiców piłki w pubach ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
  • Sfinks nie kupi pizzerii Da Grasso

    Sfinks nie kupi pizzerii Da Grasso

    01:21 03.08.2010

    Rada Nadzorcza Sfinksa nie wyraziła zgody na kupno udziałów spółki Da Grasso, zarządzającej siecią pizzerii, na warunkach określonych w umowie przedwstępnej. Na posiedzeniu 28 lipca Rada Nadzorcza Sfinks nie wyraziła zgody na zwarcie umowy przyrzeczonej sprzedaży udziałów spółki Da Grasso Sp. z o.o. na warunkach określonych w umowie przedwstępnej ... WIĘCEJ

    Tematy: Sfinks, Da Grasso, sieć pizzerii, przejęcia
  • Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    12:08 05.07.2010

    ... w marcu i kwietniu 2010 r. badanie wśród ponad 600 placówek gastronomicznych w Polsce. Badanie zostało przeprowadzone na potrzeby najnowszego raportu PMR pt. "Rynek HoReCa w Polsce 2010. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2010-2012". Poniżej prezentujemy wybrane wyniki badania. Przychody placówek gastronomicznych a ich lokalizacja ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, placówki gastronomiczne, lokale gastronomiczne, branża HoReCa
  • Restauracje sieciowe otworzą ponad 100 lokali

    Restauracje sieciowe otworzą ponad 100 lokali

    13:05 15.12.2009

    Największe sieci restauracji, takie jak McDonald's, KFC i Sphinx zamierzają otworzyć w przyszłym roku ponad 100 nowych lokali. Najwięcej nowych restauracji planuje otworzyć giełdowy AmRest, który ma sieci barów i restauracji KFC, Burger King i Pizza Hut. AmRest chce w sumie otworzyć około 60 restauracji różnych marek. To o 10-20 więcej niż w 2009 ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, lokale gastronomiczne, AmRest, rynek gastronomiczny
  • Sfinks przejmie sieć pizzerii Da Grasso

    Sfinks przejmie sieć pizzerii Da Grasso

    11:58 20.10.2009

    Sfinks Polska SA podpisała umowę warunkową sprzedaży spółki Da Grasso, zarządzającej największą siecią pizzerii w Polsce. Sfinks przejmie spółkę po przeprowadzeniu due dilligence i spełnieniu pozostałych warunków formalno-prawnych wymienionych w umowie. W takiej sytuacji podpisanie umowy nabycia 100% udziałów w Da Grasso nastąpi nie później niż do ... WIĘCEJ

    Tematy: Sfinks, rynek gastronomiczny, restauracje, Da Grasso
  • Podatek na usługi gastronomiczne wzrośnie?

    Podatek na usługi gastronomiczne wzrośnie?

    12:17 10.09.2009

    Rząd przygotowuje projekty ustaw, które podniosą stawki podatku na usługi gastronomiczne z 7 do 22 proc. Eksperci ostrzegają, że branży, która i tak jest w trudnej sytuacji, grozi całkowita zapaść. „Zamiary polskiego rządu, związane z podniesieniem obowiązującej na usługi gastronomiczne stawki VAT z 7 do 22 proc. nie mogły się pojawić w gorszym ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, usługi gastronomiczne, rynek gastronomiczny, 7-proc. stawka VAT
  • Branża HoReCa perspektywiczna

    Branża HoReCa perspektywiczna

    14:00 14.04.2009

    ... są nieco inne niż w przypadku kanału HoReCa. Dlatego też zdecydowaliśmy się na wprowadzenie nowych produktów na polski rynek w dwóch etapach - w pierwszej kolejności na rynek detaliczny, a następnie gastronomiczny - mówi Radosław Drzewiecki z firmy Globus Polska. Dokładnie odwrotną strategię przyjęła grupa Sobieski, która swoje produkty promuje ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, HoReCa, branża HoReCa, gastronomia

 

1 2

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: