eGospodarka.pl

eGospodarka.plTematy › lokale gastronomiczne
  • Gastronomia, czyli ważny element warszawskich biurowców

    Gastronomia, czyli ważny element warszawskich biurowców

    13:30 02.07.2019

    ... o funkcjach mieszanych, łączących biura z handlem, przy znacznym udziale gastronomii. Inwestycje te będą wyznaczać nowe standardy infrastruktury uzupełniającej w biurowcach, a ich moduły gastronomiczne staną się miejscami spotkań, zabawy, pracy, nauki i odpoczynku. Dobrym tego przykładem są warszawskie Koszyki i Koneser, a już niedługo dołączą do ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, lokale gastronomiczne, rynek biurowy, biurowce
  • Wieprzowina w roli cielęciny. IH skontrolowała lokale gastronomiczne

    Wieprzowina w roli cielęciny. IH skontrolowała lokale gastronomiczne

    11:05 11.02.2016

    ... kelnerką a wietnamskim kucharzem. W pierwszym kwartale 2015 roku Inspekcja Handlowa na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wzięła pod lupę lokale gastronomiczne, w których serwowano dania kuchni zagranicznych – m.in. dalekowschodniej, tureckiej, meksykańskiej, gruzińskiej. Inspektorzy sprawdzali przede wszystkim czy kucharze używają ... WIĘCEJ

    Tematy: Inspekcja Handlowa, lokale gastronomiczne, kuchnia zagraniczna, restauracje
  • Co i gdzie jedzą Polacy?

    Co i gdzie jedzą Polacy?

    13:17 21.04.2015

    ... stale rośnie. Szczególnie widoczne jest to w dużych miastach, gdzie klienci mogą wybierać lokale ze względu na rodzaj kuchni, ekskluzywność, wystrój czy lokalizację. Jakie są ... 26 – 35 zł (odpowiednio 52 i 21 proc. respondentów). Polacy coraz częściej odwiedzają lokale gastronomiczne i coraz bardziej przyglądają się temu, co jedzą i za ile. Musimy ... WIĘCEJ

    Tematy: gastronomia, lokale gastronomiczne, rynek gastronomiczny, restauracje
  • Rynek HoReCa w Polsce 2012

    Rynek HoReCa w Polsce 2012

    12:15 29.05.2012

    ... , imieniny, rocznice itd.). Osoby, które tylko przy takich okazjach wybierają usługi gastronomiczne zamiast przygotowania posiłku w domu, stołują się poza domem rzadziej niż te, ... jak dużo lokali gastronomicznych oferuje konkretna kuchnia. Najbardziej popularne są lokale (zwłaszcza oferujące niższe ceny, jak bary czy jadłodajnie) z kuchnią polską. ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
  • Rynek HoReCa w Polsce 2011

    Rynek HoReCa w Polsce 2011

    00:20 29.04.2012

    Rok 2011 był przełomowy dla rynku branży gastronomicznej, ponieważ przyniósł pierwsze oznaki wzrostu od początku kryzysu finansowego. Sam segment rynku restauracyjnego wzrósł o 0,8%, a był to najniższy wzrost wśród trzech segmentów HoReCa. Dalsza poprawa rynku jest spodziewana w bieżącym roku - podała firma PMR. Według szacunków PMR, wartość rynku ... WIĘCEJ

    Tematy: restauracje, gastronomia, rynek gastronomiczny, lokale gastronomiczne
  • Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    Punkty gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

    11:19 09.08.2011

    ... czujność każdego konsumenta. IH na zlecenie UOKiK sprawdziła 424 punkty gastronomiczne: restauracje, kluby, bary na dworcach, bary mleczne, punkty fast food należące ... co piątym lokalu w miejscach letniego lub zimowego wypoczynku. Najlepiej wypadły lokale na dworcach, sieciowe placówki fast food. Najczęściej towary przeterminowane stwierdzano w ... WIĘCEJ

    Tematy: lokale gastronomiczne, placówki gastronomiczne, gastronomia, usługi gastronomiczne
  • Kalkulacja cen w lokalu gastronomicznym

    Kalkulacja cen w lokalu gastronomicznym

    13:27 01.04.2011

    ... od stosowania marż gastronomicznych w ujęciu procentowym, a doliczanych do cen detalicznych (zakupu) w poszczególnych grupach surowców. Ceny gastronomiczne surowców są ustalane w tym systemie kwotowo, a zatem marże gastronomiczne doliczane do różnych surowców mogą wykazywać znaczące wahania. Aby uzyskać zamierzoną cenę gotowego dania lub określony ... WIĘCEJ

    Tematy: kalkulacja cen w gastronomii, lokale gastronomiczne, kalkulacja cen, metody ustalania cen
  • Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    Wynajem lokali gastronomicznych w Polsce

    00:14 24.10.2010

    ... Wrocławiu sięga 76 zł/m2 natomiast w Krakowie wynosi 80 zł/m2. W obu przypadkach najszerszą ofertę stanowią lokale gastronomiczne położone w centrach miast. Szczególnie centrum Krakowa jest znane jako „zagłębie” gastronomiczne. Koncentracja oferty gastronomicznej na niewielkim obszarze ma zarówno pozytywne jak i negatywne strony. Stosunkowo trudno ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek nieruchomości, najem lokalu, najem, wynajem
  • Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    Lokale gastronomiczne: przychody a lokalizacja

    12:08 05.07.2010

    ... Poniżej prezentujemy wybrane wyniki badania. Przychody placówek gastronomicznych a ich lokalizacja Lokale o przychodach poniżej 50 tys. zł w 2009 r. stanowią 45% rynku. ... uwagę kryterium lokalizacji placówek gastronomicznych, najwyższe przychody osiągają lokale zlokalizowane w centrach handlowych – 34% z nich uzyskuje przychody powyżej 200 tys. zł, a ... WIĘCEJ

    Tematy: rynek gastronomiczny, placówki gastronomiczne, lokale gastronomiczne, branża HoReCa
  • ARSS: lokale gastronomiczne w 2009 r.

    ARSS: lokale gastronomiczne w 2009 r.

    00:40 26.02.2010

    ... biznes? W Polsce wciąż dominuje gastronomia niezależna – pojedyncze bary, restauracje, punkty gastronomiczne stanowią ok. 75 proc. wszystkich lokali działających w tej branży w ... do 3 miesięcy. Kolejnym problemem są bardzo wysokie stawki czynszowe za lokale znajdujące się w dobrych lokalizacjach – mówi Wojciech Goduński, właściciel Biesiadowa. ... WIĘCEJ

    Tematy: sieci franczyzowe, lokale gastronomiczne, sieci gastronomiczne, sieci restauracji

 

1 2

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: