Na co pradziadowie przeznaczali budżet domowy?
2014-09-25 09:51
Menu naszych przodków zależało głównie od klasy społecznej, do której należeli. Średnia szlachta spożywała ponad czterokrotnie więcej mięsa, ryb i nabiału niż wieśniacy. W posiłkach szlacheckich było o 20% więcej artykułów zbożowych niż na stołach ludności wiejskiej. Wyższy status społeczny to także ponad dwukrotnie ... Przejdź do artykułu ›

fot. mat. prasowe
Spożycie artykułów żywnościowych i napojów alkoholowych w XVI i XVIII wieku Z zestawienia wynika, że średnia szlachta spożywała ponad czterokrotnie więcej mięsa i ryb niż ludność wiejska.
Inne galerie w kategorii Wiadomości
-
Cyberprzestępcy testują nową technikę FileFix. Ataki phishingowe bez użycia luk w oprogramowaniu.
-
Google testuje AI, które dzwoni do firm. Zmiany w kampaniach Performance Max i raportach Google Ads
-
Kobiety na rynku pracy: mniejsze ambicje czy większe bariery?
-
Nie tylko cena. Co naprawdę przyciąga klientów i buduje ich lojalność?