eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plZasoby serwisuC › ceny jaj

Znajdź w serwisie

Szukana fraza: ceny jaj
Liczba wyników: 372
Dział: wszystkie

  • Produkty spożywcze na Wielkanoc 2022 droższe o ponad 20% r/r

    Produkty spożywcze na Wielkanoc 2022 droższe o ponad 20% r/r

    ... 30% droższe w relacji rocznej. Podwyżki nie ominą również produktów wieprzowych. Ich ceny na sklepowych półkach mogą być o ok. 7% wyższe r/r, natomiast ... kg kurczaka patroszonego, 0,5 kg szynki wieprzowej, 1 kg kiełbasy wędzonej, 1 kg twarogu półtłustego, 30 jaj, 1 kg masła, 1 kg oleju rzepakowy, 1 kg jabłek, 1 kg buraków, 1 kg marchwi, 1 kg cebuli ... WIĘCEJ

  • Inflacja IV 2016

    Inflacja IV 2016

    ... pieczywo, ryby i owoce morza oraz ryż (po 0,1%). Ceny tłuszczów zwierzęcych pozostały na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. W kwietniu br. niższe były natomiast ceny artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (przeciętnie o 0,5%, w tym mleka – o 0,8%, jaj – o 0,7%, jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 0,4%, a serów i twarogów ... WIĘCEJ

  • Inflacja VIII 2017

    Inflacja VIII 2017

    ... i owoce morza (o 0,1%). W sierpniu br. podrożało natomiast masło (o 8,7%) i tłuszcze roślinne (o 1,2%). Wzrosły ceny artykułów w grupie „mleko, sery i jaja” (przeciętnie o 0,7%, w tym jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 1,1%, jaj – o 0,9%, serów i twarogów – o 0,5% oraz mleka – o 0,4%). Więcej niż w poprzednim miesiącu płacono za ... WIĘCEJ

  • Inflacja XII 2008

    Inflacja XII 2008

    ... warzywa (po 6,3%). Wzrosły ceny mięsa wołowego (o 4,6%), ryb (o 3,7%), artykułów w grupie „jogurty, śmietana, napoje i desery mleczne” (o 3,4%) oraz jaj (o 1,1%). Obniżono natomiast ceny masła (o 14,6%), owoców (o 11,1%), a także serów (o 6,5%). Potaniał cukier (o 4,4%), mąka (o 2,4%) oraz drób (o 2,0%). Ceny napojów bezalkoholowych były wyższe niż ... WIĘCEJ

  • Inflacja V 2009

    Inflacja V 2009

    ... odzieży i obuwia obniżyły wskaźnik w tym okresie po 0,43 pkt proc. Ceny żywności wzrosły w maju br. o 0,7% (wobec wzrostu o 1,7% w kwietniu br.), w tym najbardziej podrożały owoce (o 8,0%), o czym zdecydowały czynniki sezonowe. Podniesiono ceny ryżu (o 1,3%), ryb i jaj (po 1,1%), a także masła (o 0,8%). Maj był trzecim z kolei miesiącem wzrostu cen ... WIĘCEJ

  • Inflacja VII 2009

    Inflacja VII 2009

    ... , tańsze niż przed miesiącem było masło (o 0,9%) i mąka (o 0,7%). Niższe były ceny tłuszczów roślinnych i jaj (po 0,4%) oraz serów (o 0,3%). Więcej niż w czerwcu br. konsumenci ... , fotograficzny i informatyczny (o 0,8%). W lipcu br. nadal rosły ceny w restauracjach i hotelach (o 0,4%). Ceny usług w zakresie zakwaterowania były wyższe o 1,4%. Spośród ... WIĘCEJ

  • Inflacja VI 2010

    Inflacja VI 2010

    ... sery i ryby (po 0,2%). Niższe niż przed miesiącem były ceny warzyw (o 2,1%) i jaj (o 1,9%). Utrzymał się spadek cen ryżu, za który w czerwcu br., podobnie jak przed miesiącem, należało zapłacić o 0,9% mniej. Obniżyły się także ceny mąki (o 0,7%), cukru (o 0,6%) i mleka (o 0,3%). Ceny napojów bezalkoholowych wzrosły przeciętnie o 0,1%, w tym soków ... WIĘCEJ

  • Inflacja VII 2010

    Inflacja VII 2010

    ... jaj, za które należało zapłacić o 1,5% mniej niż w czerwcu br. Niższe niż przed miesiącem były ceny ... WIĘCEJ

  • Inflacja VIII 2010

    Inflacja VIII 2010

    ... sezonowe. Niższe niż w lipcu br. były ceny owoców (o 6,1%). Utrzymał się notowany od kwietnia br. spadek cen jaj, za które należało zapłacić o 1,0% mniej ... za artykuły farmaceutyczne i usługi stomatologiczne (po 0,3%). Podrożały także usługi lekarskie (o 0,2%). Ceny w zakresie transportu były niższe niż w ub. miesiącu o 0,7%. Po podwyżkach cen ... WIĘCEJ

  • Inflacja IX 2010

    Inflacja IX 2010

    ... poprzednim miesiącu. Niższe niż w sierpniu br. były natomiast ceny owoców (o 1,6%). Utrzymał się także notowany od kwietnia br. spadek cen jaj, za które należało zapłacić o 0,9% mniej niż w poprzednim miesiącu. Obniżono ceny mięsa surowego (o 0,5%), w tym drobiu - o 1,3%. Ceny napojów bezalkoholowych utrzymały się przeciętnie na poziomie zbliżonym ... WIĘCEJ

  • Inflacja VI 2011

    Inflacja VI 2011

    ... ceny mięsa obniżyły się przeciętnie o 0,6%, w tym drobiu – o 4,0%, mięsa wieprzowego – o 0,2%, przy wzroście cen mięsa wołowego – o 0,4%. Utrzymał się obserwowany od kwietnia br. spadek cen jaj ... za paliwa do prywatnych środków transportu (o 0,9%). Obniżyły się ceny oleju napędowego – o 1,5%, gazu ciekłego – o 0,9% oraz benzyn silnikowych – 0,2%. ... WIĘCEJ

  • Inflacja VIII 2012

    Inflacja VIII 2012

    ... odnotowano spadek cen żywności (o 1,3%, wobec 2,2% w lipcu br.). Najbardziej potaniały warzywa (o 9,0%) i owoce (o 8,4%). Obniżyły się ceny masła (o 1,7%), a także artykułów w grupie „mleko, sery i jaja” (o 0,4%), w tym jaj – o 2,1%, serów – o 0,2%, mleka –o 0,1%, przy nieznacznym wzroście cen artykułów w grupie „jogurty, śmietana, napoje i desery ... WIĘCEJ

  • Inflacja X 2012

    Inflacja X 2012

    ... spadkach cen notowanych w poprzednich trzech miesiącach, w październiku br. ceny żywności wzrosły o 0,7%. Najbardziej podrożały warzywa (o 5,6%) i tłuszcze zwierzęce (o 2,3%, w tym masło – o 2,5%). Odnotowano wzrost cen artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (o 0,3%), w tym jaj – o 0,5%, mleka – o 0,3%, a serów – o 0,2%. Więcej niż we wrześniu br ... WIĘCEJ

  • Inflacja XI 2012

    Inflacja XI 2012

    ... młynarskich (o 0,5%) oraz artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (o 0,3%), w tym jaj – o 0,4%, serów – o 0,3%, przy utrzymujących się na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu cenach mleka. Więcej niż w październiku br. konsumenci płacili także za tłuszcze roślinne (o 0,2%). Ceny mięsa pozostały przeciętnie na poziomie zbli-żonym do obserwowanego ... WIĘCEJ

  • Inflacja XII 2012

    Inflacja XII 2012

    ... „mleko, sery, jaja” (przeciętnie o 6,9%, w tym jaj – o 31,9%, jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 4,5%, mleka – o 3,0%, a serów – o 2,2%). Więcej niż w 2011 r. konsumenci płacili za wyroby cukiernicze i miód (o 4,8%), tłuszcze roślinne (o 4,2%) oraz ryż (o 3,9%). Wyższe były również ceny przetworów makaronowych (o 2,8%), pieczywa ... WIĘCEJ

  • Inflacja VI 2013

    Inflacja VI 2013

    ... warzywa (przeciętnie o 5,3%, w tym odnotowano znaczny wzrost cen ziemniaków - o 21,8%) i cukier (o 1,3%). Niższe niż w maju br. były ceny artykułów w grupie „mleko, sery i jaja” (o 0,3%, w tym jaj – o 2,0%, a serów i mleka – po 0,1%). Odnotowano także nieznaczny spadek cen pieczywa i tłuszczów roślinnych (po 0,1%). Więcej niż przed miesiącem ... WIĘCEJ

  • Inflacja VII 2013

    Inflacja VII 2013

    ... w tym mleko – o 0,7%, jogurty, śmietana, napoje i desery mleczne – o 0,5%, sery – o 0,3%, przy spadku cen jaj – o 1,3%). Nieznacznie więcej niż w poprzednim miesiącu konsumenci płacili także za pieczywo i ryby (po 0,1%). W lipcu br. ceny napojów bezalkoholowych utrzymały się przeciętnie na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Podrożały m.in ... WIĘCEJ

  • Inflacja IX 2013

    Inflacja IX 2013

    ... desery mleczne – o 1,2%, sery – o 1,0%, przy nieznacznym spadku cen jaj – o 0,1%). We wrześniu br. podrożały także ryby i makarony (po 0,2%). Tańsze niż przed miesiącem były natomiast owoce (o 6,5%), cukier (o 1,1%), warzywa (o 0,9%) a także pieczywo i ryż (po 0,2%). We wrześniu br. ceny napojów bezalkoholowych utrzymały się przeciętnie na poziomie ... WIĘCEJ

  • Polskie firmy a bezpieczeństwo inwestycyjne X 2013

    Polskie firmy a bezpieczeństwo inwestycyjne X 2013

    ... firm, które odnotowały wzrost dochodu, zmniejszyła się z 46% do 44% Cztery najważniejsze czynniki wpływające na zwiększenie wydajności w Polsce to: atrakcyjne ceny dostawców usług (59%) wyższy zwrot z inwestycji w reklamę i marketing (45%) wyższy poziom zatrzymania pracowników (37%) niższe koszty zatrudnienia (32%) 23% firm ... WIĘCEJ

  • Inflacja X 2013

    Inflacja X 2013

    ... cen jaj – o 0,2%). Nieznacznie podrożał także ryż (o 0,2%) oraz przetwory makaronowe (o 0,1%). W październiku br. ceny napojów bezalkoholowych utrzymały się przeciętnie na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Nie uległy zmianie ceny wód mineralnych lub źródlanych. Podrożały soki (o 0,3%) oraz herbata (o 0,2%). Obniżyły się natomiast ceny kawy ... WIĘCEJ

  • Inflacja XI 2013

    Inflacja XI 2013

    ... spadku cen jaj – o 0,1%). Więcej niż w październiku br. konsumenci płacili także za przetwory młynarskie i makaronowe (o 0,2%). Niższe niż przed miesiącem były natomiast ceny cukru (o 2,0%) i mięsa (przeciętnie o 0,8%, w tym drobiu – o 3,5%, mięsa wieprzo-wego – o 0,8%, przy nieznacznym wzroście cen mięsa wołowego i cielęcego – po 0,1%, ceny wędlin ... WIĘCEJ

  • Inflacja XII 2013

    Inflacja XII 2013

    ... poziomie cenach drobiu). Wyższe były również ceny olejów roślinnych (o 1,4%) oraz ryb (o 1,1,%). Odnotowano wzrost cen artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (o 0,8%, w tym mleka – o 2,2%, serów – o 1,8%, jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 1,7%, przy spadku cen jaj – o 6,7%) oraz pieczywa (o 0,5%). W stosunku do 2012 r. potaniał ... WIĘCEJ

  • Inflacja IV 2014

    Inflacja IV 2014

    ... płacono za mąkę pszenną (o 2,4%), warzywa (o 1,7%), oleje i tłuszcze (o 1,2%) oraz ryż (o 0,7%). W kwietniu br. niższe były ceny artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (przeciętnie o 0,3%, w tym jaj – o 0,9%, mleka – o 0,8%, serów i twarogów – o 0,2%, przy nieznacznym wzroście cen jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 0,1%). Tańsze ... WIĘCEJ

  • Inflacja V 2014

    Inflacja V 2014

    ... – o 0,4%, wędliny - 0,1%, przy utrzymujących się na poziomie notowanym w kwietniu br. cenach mięsa drobiowego). Wyższe były także ceny pieczywa oraz makaronów i produktów makaronowych (po 0,3%) oraz jaj (o 0,2%). W maju br. napoje bezalkoholowe podrożały przeciętnie o 0,3%. Więcej niż w poprzednim miesiącu płacono za kawę (o 0,8%), wody mineralne ... WIĘCEJ

  • Inflacja VI 2014

    Inflacja VI 2014

    ... spadek cen jaj (o 0,1%). Więcej niż w poprzednim miesiącu konsumenci płacili za mięso (przeciętnie o 0,4%, w tym mięso drobiowe – o 2,9%, wieprzowe – o 0,1%, przy spadku cen mięsa wołowego i cielęcego – o 0,3% oraz wędlin – o 0,2%). Wyższe były także ceny mleka (o 0,2%). W czerwcu br. napoje bezalkoholowe potaniały przeciętnie o 0,1%. Ceny kawy ... WIĘCEJ

  • Inflacja VIII 2014

    Inflacja VIII 2014

    ... artykuły w grupie „mleko, sery i jaja” (przeciętnie o 0,3%, w tym sery i twarogi oraz mleko – po 0,6%, śmietana – o 0,3%, przy wzroście cen jogurtów – o 0,6% i jaj – o 0,1%). Obniżyły się ceny ryb i owoców morza oraz mąki pszennej (po 0,2%), a także mięsa (przeciętnie o 0,1%, w tym mięsa wieprzowego – o 0,6%, wołowego – o 0,2%, przy wzroście cen ... WIĘCEJ

  • Inflacja IX 2014

    Inflacja IX 2014

    ... (o 0,6%), mąka i pozostałe zboża (o 0,5%), śmietana oraz makarony i produkty makaronowe (po 0,4%). Obniżyły się także ceny ryb i owoców morza (o 0,3%), serów i twarogów (o 0,2%), owoców i jaj (po 0,1%). We wrześniu br. ceny napojów bezalkoholowych podrożały przeciętnie o 0,3%. Więcej niż w poprzednim miesiącu płacono za herbatę (o 0,7%), kawę oraz ... WIĘCEJ

  • Inflacja X 2014

    Inflacja X 2014

    ... , napoje i desery mleczne – o 0,4%, sery i twarogi – o 0,1%, przy wzroście cen jaj – o 0,3%). W październiku br. więcej należało zapłacić za warzywa (o 2,8%), ryż (o 1,3%), czekoladę (o 0,8%), pieczywo oraz ryby i owoce morza (po 0,1%). W październiku br. ceny napojów bezalkoholowych utrzymały się przeciętnie na poziomie notowanym w poprzednim ... WIĘCEJ

  • Inflacja XII 2014

    Inflacja XII 2014

    ... pieczywo (o 0,2%). Ceny ryb i owoców morza pozostały na poziomie notowanym w 2013 r. Odnotowano natomiast wzrost cen masła (o 2,5%), a także artykułów w grupie „mleko, sery i jaja” (przeciętnie o 2,3%, w tym mleka – o 5,0%, serów i twarogów – o 3,5%, jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 3,4%, przy spadku cen jaj – o 6,3%). Więcej ... WIĘCEJ

  • Inflacja III 2015

    Inflacja III 2015

    ... wołowe (o 0,2%), wędliny, pieczywo oraz sery i twarogi (po 0,1%). Ceny mięsa wieprzowego, ryb i owoców morza, jaj oraz ryżu pozostały na poziomie notowanym w poprzednim ... – o 0,7%). W marcu br. opłaty dotyczące edukacji pozostały na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Ceny w restauracjach i hotelach były wyższe niż w lutym br. o 0,2%. Spośród ... WIĘCEJ

  • Inflacja VI 2015

    Inflacja VI 2015

    ... konsumenci płacili za oleje i tłuszcze (o 0,9%) oraz makarony i produkty makaronowe (o 0,5%). W czerwcu br. niższe były także ceny artykułów w grupie „mleko, sery, jaja” (przeciętnie o 0,4%, w tym jaj – o 1,2%, serów i twarogów – o 0,4%, mleka – o 0,3%, jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 0,1%). Tańsze niż w maju br. było pieczywo ... WIĘCEJ

  • Inflacja VII 2015

    Inflacja VII 2015

    ... przy wzroście cen jaj – o 0,2%). Mniej niż w poprzednim miesiącu konsumenci płacili także za tłuszcze roślinne (o 0,2%) oraz mięso (przeciętnie o 0,1%, w tym za mięso wieprzowe – o 0,5%, wołowe – o 0,4%, cielęce – o 0,1%, przy utrzymujących się na poziomie notowanym w czerwcu br. cenach wędlin i mięsa drobiowego). W lipcu br. ceny pieczywa oraz ryb ... WIĘCEJ

  • Inflacja VIII 2015

    Inflacja VIII 2015

    ... mleko – o 1,5%, sery i twarogi – o 0,8%, jogurty, śmietana, napoje i desery mleczne – o 0,2%, przy wzroście cen jaj – o 0,7%). Obniżyły się również ceny tłuszczów roślinnych (o 0,5%), ryżu (o 0,2%) oraz ryb i owoców morza (o 0,1%). W sierpniu br. ceny pieczywa pozostały na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Więcej niż przed miesiącem płacono ... WIĘCEJ

  • Inflacja XI 2015

    Inflacja XI 2015

    ... ” (przeciętnie o 0,2%, w tym mleko – o 1,0%, jogurty, śmietana, napoje i desery mleczne – o 0,3%, przy wzroście cen serów i twarogów – o 0,3% oraz jaj – o 0,1%). Niższe niż w poprzednim miesiącu były ceny cukru (o 0,1%). Ceny makaronów i produktów makaronowych pozostały na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Więcej niż przed miesiącem płacono ... WIĘCEJ

  • Inflacja XII 2015

    Inflacja XII 2015

    ... – o 6,0%, drobiowe – o 4,1%, wędliny – 1,6%, wołowe – o 1,1%, przy wzroście cen mięsa cielęcego – o 1,1%). Niższe były ceny artykułów w grupie „mleko, sery i jaja” (przeciętnie o 2,9%, w tym serów i twarogów – o 4,4%, mleka – o 3,7%, jaj – o 2,0% oraz jogurtów, śmietany, napojów i deserów mlecznych – o 0,8%). W 2015 r. obserwowano spadek cen mąki ... WIĘCEJ

poprzednia  

1 2 3 ... 10 ... 11

następna

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: