-
UOKiK: bezpieczne grillowanie
11:59 29.04.2011
Temperatura nie niższa niż 55°C - to nie prognoza pogody na najbliższy weekend, ale zalecenia dotyczące zapłonu podpałek do grilla. Przed majowym weekendem Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz Inspekcja Handlowa radzą, na co zwrócić uwagę wybierając urządzenia do grillowania. Poprawia się poziom bezpieczeństwa dostępnych na polskim rynku ...
Tematy: uokik, porady dla konsumentów, majówka, weekendy majowe -
Grill po polsku: jaka żywność króluje?
13:00 06.07.2009
... się produkty, w których zastosowano zamknięcie typu "Pop up". Sprawia ono, że nie gubimy zakrętek. Wieprzowina - królowa grilla Z punktu widzenia sprzedażowego sezon grillowy to okres strategiczny dla zakładów mięsnych. W tym czasie można zaobserwować przesunięcia w strukturze zakupów. Im bardziej sprzyjająca pogoda, tym bardziej znaczący ...
Tematy: grill, rynek żywności, żywność, potrawy z grilla
1 2