eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › jakość wyrobów z mięsa
  • Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    12:40 08.05.2012

    ... masie 243,8 t, 149 partii przetworów drobiowych o łącznej masie 76,1 t (w tym 18 partii o łącznej masie 7,3 t należących do grupy wyrobów Premium). w zakresie parametrów fizykochemicznych: 37 partii mięsa drobiowego (z kurczaków i indyków) o łącznej masie 48,4 t, 148 partii przetworów drobiowych o łącznej masie 74,9 t (w tym 18 partii o łącznej ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    10:26 06.04.2012

    ... mięsa czerwonego o łącznej masie 80,0 t (w tym 61 partii o łącznej masie 21,1 t należących do grupy wyrobów Premium). oznaczania parametrów fizykochemicznych – 346 partii przetworów z mięsa czerwonego o łącznej masie 80,2 t (w tym 58 partii o łącznej masie 21,0 t należących do grupy wyrobów Premium). znakowania – 361 partii przetworów z mięsa ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    10:19 04.11.2011

    ... JHARS na 2011 rok w II kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową wyrobów z grupy Premium, tj. wędzonek, kiełbas suszonych i podsuszanych oraz produktów posiadających przyznane znaki jakości, nagrody lub ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    11:29 08.04.2011

    ... przeprowadzonej kontroli należy zwrócić uwagę, że najwięcej nieprawidłowości w zakresie jakości handlowej wędlin dotyczyło oznakowania wyrobów gotowych, tj. 32,9% skontrolowanych partii przetworów z mięsa czerwonego w opakowaniach jednostkowych było nieprawidłowo oznakowanych. Kwestionowano nieprawidłowo podany wykaz składników, tj. brak w wykazie ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    11:24 27.07.2010

    ... określające rodzaj i stopień pogorszenia jakości 2 partii mięsa drobiowego o masie 1,1 t. 26 zaleceń pokontrolnych, zobowiązujących producentów do usunięcia nieprawidłowości. PODSUMOWANIE I WNIOSKI Na podstawie wyników przeprowadzonej kontroli należy stwierdzić, że jakość oferowanego mięsa drobiowego, w zakresie cech organoleptycznych nie budziła ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    10:53 30.06.2010

    ... ewidencji WIJHARS. W zakresie oceny organoleptycznej działania kontrolne objęły: 183 partie wędlin z mięsa czerwonego o łącznej masie 36,9 t, w tym: 51 partii kiełbas suszonych o łącznej masie 20,1 ... że najwięcej nieprawidłowości w zakresie jakości handlowej wędlin dotyczyło oznakowania wyrobów gotowych, tj. 37,4% skontrolowanych partii wędlin w ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna


Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: