eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plTematy › branża mięsna
  • Branża drobiarska z rosnącymi zaległościami

    Branża drobiarska z rosnącymi zaległościami

    10:07 25.09.2023

    ... . Jak podaje Dun & Bradstreet, problemy finansowe ma już połowa branży. Z tego tekstu dowiesz się m.in.: Z jakimi problemami boryka się obecnie branża drobiarska? Jakie są zaległości branży drobiarskiej? W jakiej kondycji są przetwórcy drobiu, a w jakiej hodowcy? Jak podaje resort rolnictwa, Polska jest największym ... WIĘCEJ

    Tematy: branża drobiarska, produkcja drobiu, rynek drobiowy, firmy drobiarskie
  • Branża mięsna notuje wzrost upadłości

    Branża mięsna notuje wzrost upadłości

    13:22 02.07.2012

    Pewny (w stosunku do innych branż) popyt, duży rynek wewnętrzny jak również otwarty na polską żywność rynek europejski - tak postrzegana jest branża spożywcza. Nie wszystkie sektory z branży spożywczej radzą sobie równie dobrze, zwiększa się m.in. skala problemów przetwórców mięsa - podaje Euler Hermes ... WIĘCEJ

    Tematy: upadłość, bankructwo, upadłości firm, liczba bankructw
  • Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    Jakość mięsa drobiowego w IV kw. 2011

    12:40 08.05.2012

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok, w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontrolę wody wchłoniętej oraz przetworów drobiowych. I. CEL KONTROLI Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej mięsa drobiowego i ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2011

    10:26 06.04.2012

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową kiełbas, pasztetów, konserw mięsnych sterylizowanych, wędlin surowych i dojrzewających, ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w II kw. 2011

    10:19 04.11.2011

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2011 rok w II kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. I. CEL KONTROLI Sprawdzono jakość handlową wyrobów z grupy Premium, tj. wędzonek, kiełbas suszonych i podsuszanych oraz produktów ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2010

    11:29 08.04.2011

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej produktów, takich jak: wędzonki, kiełbasy suszone i podsuszane, kiełbasy ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Producenci namawiają do jedzenia mięsa

    Producenci namawiają do jedzenia mięsa

    12:37 03.09.2010

    ... wyhodowanej w kraju wołowiny ląduje na zagranicznych stołach, gdzie polskie hamburgery i steki mają opinię smacznych i ekologicznych. Rzeźnicy chcą się promować Branża mięsna nie jest zadowolona z takiego stanu rzeczy i będzie zachęcać polskich klientów do kupowania kotletów, wędlin i przetworów mięsnych. Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy ... WIĘCEJ

    Tematy: mięso, produkty mięsne, jedzenie mięsa, rynek wędlin
  • Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    Jakość mięsa drobiowego w I kw. 2010

    11:24 27.07.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2010 r., w I kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej mięsa drobiowego, w tym kontroli wody wchłoniętej oraz kontroli znakowania przetworów drobiowych. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej mięsa drobiowego ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    Jakość wyrobów z mięsa czerwonego w IV kw. 2009

    10:53 30.06.2010

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok w IV kwartale wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę planową w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego. Celem kontroli było sprawdzenie jakości handlowej wędlin z mięsa czerwonego. Sprawdzono suszone i podsuszane oraz konserwy ... WIĘCEJ

    Tematy: jakość produktów spożywczych, jakość produktów żywnościowych, kontrola jakości, branża mięsna
  • Firmy mięsne będą bankrutować?

    Firmy mięsne będą bankrutować?

    11:35 03.02.2010

    W tym roku zbankrutować może kilkadziesiąt firm mięsnych, bo pogarsza się kondycja polskich firm. W bardzo złej jest co czwarty zakład, powiększa się grono bankrutów, pisze Rzeczpospolita. Niemal jedna czwarta przedsiębiorstw z branży mięsnej jest w bardzo złej kondycji finansowej. Większość z nich to przedsiębiorstwa małe i średnie, powiedział „ ... WIĘCEJ

    Tematy: firmy mięsne, branża mięsna, producenci mięsa, przemysł mięsny

 

1 2

następna



Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: