Śląskie restauracje on-line
2004-12-15 00:04
Przeczytaj także: HoReCa 2021: niższa sprzedaż, wyższe koszty i brak pracowników
Teleankieterzy wortalu w ciągu ostatnich tygodni zebrali najbardziej aktualne dane dotyczące śląskiego rynku restauracyjnego, m.in. pozyskano informacje o klimatyzacji, wydzielonych miejscach zabaw dla dzieci oraz akceptacji zwierząt.- "Na widelcu" to obecnie wortal zawierający największą ilość najbardziej aktualnych informacji – mówi Jarosław Gibas, wieloletni śląski recenzent kulinarny i pomysłodawca wortalu – Szacujemy, że ten rynek jest o wiele większy i do wszystkich restauracji, prędzej czy później, nasi ankieterzy dotrą. Biadolenie, że na Śląsku "nie ma gdzie pójść" przestało być zasadne.
Oprócz bazy danych wortal zawiera również część redakcyjną, której zadaniem jest zebranie w jednym miejscu całego kompendium restauracyjnej wiedzy. Można się tu dowiedzieć nie tylko "gdzie zjeść", ale również "jak zjeść". W części redakcyjnej wortalu znalazły się działy poświęcone alkoholom, owocom morza, serom i wielu innym.
- Zależy nam na współpracy z internautami – mówi Dorota Mrówka, odpowiedzialna za redakcję wortalu – nasza ocena restauracji nie musi się przecież zgadzać z oceną innych, dlatego też pod wpisem każdej restauracji czy też jakimkolwiek tematycznym artykułem przewidzieliśmy jeszcze w tym roku możliwość wypowiedzi i dyskusji internautów.
Twórcy technologii wortalu – katowicka firma Cyberstudio - zapowiadają w przyszłości uruchomienie serwisu wyszukiwania poszczególnych dań, możliwość wirtualnego zwiedzania restauracji, czy też poszukiwania poprzez wortal ofert pracy w restauracjach.
oprac. : Beata Szkodzin / eGospodarka.pl
Przeczytaj także
-
Świąteczna impreza firmowa. Jakie trendy 2023?
-
Kuchnia polska numerem 1. w USA?
-
Polska gastronomia jest w złej kondycji
-
Gastronomia mierzy się z inflacją. Jest trudniej niż w czasie pandemii
-
Catering i food truck w opałach. Rośnie zadłużenie gastronomii
-
Rosną długi w sektorze HoReCa, głównie w gastronomii
-
Branża HoReCa znów w dołku
-
Branża gastronomiczna musi spłacić 754 mln zł zaległości
-
HoReCa już po kryzysie, dużo ofert pracy w gastronomii i hotelarstwie